Sparta ve finále MOL Cupu porazila Viktorii Plzeň

Sparta ve finále MOL Cupu porazila Viktorii Plzeň

Sparťanští fotbalisté porazili ve finále MOL Cupu Viktorii Plzeň 2:1. Letenští slaví osmý triumf v samostatné historii, čímž se osamostatnili na prvním místě historických tabulek. Velkou zásluhu na výhře měl Veljko Birmančevič.

Po čtvrt hodině mohl otevřít skóre sparťanský kapitán Ladislav Krejčí. Ten dostal míč hlavičkou po krásném centru Qazima Laciho za zadá domácího brankáře Martina Jedličky, ale branka byla po zásahu VARu odvolána, jelikož odhalil útočný faul Pražanů.

Jinak první pětačtyřicetiminutovka moc gólových šancí nenabídla. Obě mužstva bezchybně bránila a na polovinu soupeře se dostávala jen těžko. Proto byla k vidění jen jedna střela na branku, o kterou se postarali hosté.

Druhou půli odstartoval nebezpečný pokus Matěje Vydry, který otestoval připravenost brankáře Sparty. Vojtěch Vorel si však s jeho střelou poradil. 

V 79. minutě se pražský tým dostal do vedení díky plzeňskému vlastnímu gólu. Birmančevičův pokus se odrazil od plzeňského brankáře do obránce Sampsona Dweha. Po jeho dotyku se balón ocitl v brance domácích.

Šance na obrat v utkání ztížila Viktorii druhá karta pro Pavla Šulce, tedy červená karta, a pět minut před koncem hrála Plzeň v deseti. Ale ani v oslabení se domácí nevzdali. Po standardní situaci vyrovnal Tomáš Chorý.

V nastavení však finále rozhodl srbský křídelník Veljko Birmančevič, když využil přihrávku Kuchty a zúročil aktuální formu.

FC Viktoria Plzeň - AC Sparta Praha 1:2 (87. Chorý - 79. Dweh vl., 90+1. Birmančevič)