Chceme zvednout trofej nad hlavu, burcoval plzeňský kapitán Hejda

Chceme zvednout trofej nad hlavu, burcoval plzeňský kapitán Hejda

Plzeňský kapitán Lukáš Hejda pamatuje finále před deseti lety, které jeho tým právě se Spartou prohrál po penaltách. Ve středu chce proto letenskému rivalovi porážku vrátit.

Plzeň v roce 2014 inkasovala ve finále poháru proti Spartě vyrovnávací gól na 1:1 až v páté minutě nastavení z penalty a následně prohrála v dramatickém rozstřelu 7:8.

"Jako první se mi vybaví bohužel ta 90. minuta, kdy už jsme to prakticky drželi v rukách. Přišla nešťastná penalta, to si pamatuju moc dobře. Potom smolné penalty, to už je loterie. My jsme to prostě nezvládli a bolelo to. Ale už je to dlouho a teď máme šanci na reparát," řekl Hejda před středečním finále, ve kterém bude mít Plzeň šanci na odvetu deset let staré porážky.

"Všichni vnímáme důležitost utkání. Já sám pohár ještě nemám, do sbírky mi to chybí. Takže moje motivace je maximální. Myslím, že všichni se na to těšíme. Je to velký zápas o trofej, kterou chceme zvednout nad hlavu. A uděláme pro to maximum."

Sparta má za sebou oslavy mistrovského titulu, který získala o víkendu. Plzeňský obránce to však za výhodu nepovažuje: "Víme, že slavili, bumbali. Takže možná to nějakou souvislost potom na hřišti může mít. Ale myslím, že oni po tom double budou tak prahnout, že do toho taky dají maximum. Chtějí to potom oslavit v neděli a mít dva poháry. Ale pro nás byl už na začátku sezony jasný cíl něco zvednout. Když jsme takhle blízko, popereme se o to." 

"Osobně si myslím, že domácí prostředí pro nás výhoda je. I když je to rozdělené napůl, přece jen je to prostě náš stadion. Doma jsme silní, velké zápasy umíme, zvládáme to. Takže se moc těšíme. Budeme vycházet z toho posledního vzájemného zápasu, co jsme tady předvedli."