Plzeň v dohrávce čtvrtfinále MOL Cupu porazila Jablonec. Dále postoupila i Sparta, Opava a Zlín

Plzeň v dohrávce čtvrtfinále MOL Cupu porazila Jablonec. Dále postoupila i Sparta, Opava a Zlín

MOL Cup zná kompletní čtveřici semifinalistů aktuálního ročníku. Sparta otočila utkání se Slavií a vyhrála po prodloužení. Zlín doma přetlačil Liberec a Opava porazila Duklu. Jablonec v dohrávce podlehl Plzni.

309. derby pražských “S” ovládla Sparta v prodloužení 3:2, a vrátila tak Slavii porážku z finále minulého ročníku. Fotbalisté Slavie využili převahy, kterou měli skoro celý první poločas a v 39. minutě krásnou kombinační akcí Chytila s Schranzem zakončil právě druhý jmenovaný, sparťanský brankář Vorel neměl šanci. Velkou příležitost na srovnání měl v nastavení prvního poločasu ze standardní situace Birmančevič, ale Mandous si s jeho pokusem poradil. Na začátku druhého poločasu poslal Slavii do dvoubrankového vedení z dorážky Diouf. Snížení od pražské Sparty přišlo v 56. minutě, sólový únik využil Victor Olatunji. Vyrovnání se hostující tým dočkal v 70. minutě a znovu to byl Olatunji, který pohotově poslal míč za záda Mandouse. Prodloužení nepřineslo příliš velkých příležitosti, avšak v 112. minutě byla nařízena penalta ve prospěch Sparty. Pokutový kop si vzal na svá bedra Adam Karabec, který ho proměnil a rozhodl utkání. Byl to Karabcův první gól v MOL Cupu.

Fotbalisté Zlína si s Libercem poradili v prodloužení 2:1. Skóre utkání otevřel v 11. minutě domácí Tomáš Schánělec, který přišel do Zlína na hostování v zimě z pražské Sparty. Byla to jeho první trefa za klub i v MOL Cupu. Libereckým fotbalistům cestu za srovnáním zkomplikoval záložník z Pobřeží Slonoviny Mohamed Doumbia, který obdržel na konci první půle červenou kartu. Ovšem i v deseti lidech dokázal Liberec srovnat v 83. minutě a poslat utkání do prodloužení. Gólem se blýsknul řecký obránce Marios Pourzitidis. Na začátku prodloužení poslal Zlín znovu do vedení Jakub Janetzký. Pár minut po vedoucí brance však obdržel druhou žlutou kartu v utkání, čili červenou, i hráč ze zlínských řad, konkrétně Dominik Simerský. Liberec už však znovu vyrovnat nedokázal.

Opava měla bitvu se svěřenci Petra Rady o něco snazší, než se před utkáním očekávalo. V 24. minutě totiž přišel zásadní moment utkání. V souboji o míč neúmyslně kopl dukelský Lukáš Matějka kapitána domácích, Jiřího Janoščína do hlavy a obdržel červenou kartu. Výhodu jednoho muže navíc opavský celek využil před koncem poločasu hned dvakrát. Nejprve z centru se štěstím Filip Blecha, jeho pokus se odrazil o tyč do branky. Minutu nato zvýšil na konečných 2:0 Jakub Přichystal.

Hosté z Plzně se v úterní dohrávce s Jabloncem dostali do vedení ve 34. minutě, kdy po centru Kopice si hlavou srazil míč do vlastní brány srbský stoper Tekijaški. Právě Jan Kopic se zapsal do listiny střelců o tři minuty později, kdy v pádu dorazil krásnou nabídku od Souarého. Plzeň tak šla do dvoubrankového vedení. V druhé půli přidal závěrečnou tečku utkání svým prvním gólem v MOL Cupu francouzský záložník Souaré a poslal tak Plzeň do semifinále, kde se utká se Zlínem.

MOL CUP - Čtvrtfinále:

SFC Opava - FK Dukla Praha 2:0 (37. Blecha, 39. Přichystal)
FC Zlín - FC Slovan Liberec 2:1 po prodloužení (11. Schánělec, 91. Janetzký - 83. Pourzitidis)
SK Slavia Praha - AC Sparta Praha 2:3 po prodloužení (39. Schranz, 48. Diouf - 56. a 70. Olatunji, 114. pen. Karabec)
FK Jablonec – FC Viktoria Plzeň 0:3 (34. Tekijaški (vl.), 37. Kopic, 65. Souaré)


Semifinálové dvojice MOL Cupu byly rozlosovány již 1. března. Plzeň na domácím hřišti přivítá Zlín. Sparta zavítá do Opavy. 

PROGRAM SEMIFINÁLE:

Středa 3. dubna 18:00:
SFC Opava - AC Sparta Praha

Středa 24. dubna:
FC Viktoria Plzeň - FC Zlín