Sparta v semifinále vyzve Budějovice, Slavia přivítá Bohemians

Sparta v semifinále vyzve Budějovice, Slavia přivítá Bohemians

Páteční los v sídle Fotbalové asociace České republiky rozhodl o složení semifinálových dvojic aktuálního soutěžního ročníku MOL Cupu. Pražská Sparta nastoupí v domácím prostředí proti Českým Budějovicím, Slavia přivítá Bohemians Praha.

Do semifinále se probojovaly hned tři pražské celky - Bohemians, Sparta a Slavia. Ty doplní budějovické Dynamo. Pražští Bohemians se do semifinále dostali díky výhře 2:1 na hřišti Slovácka, které tak neobhájí prvenství v poháru z minulého soutěžního ročníku.

Hráči Českých Budějovic uspěli ve čtvrtfinále na domácím hřišti v souboji s brněnskou Zbrojovkou, když díky dvěma gólům Tomáše Zajíce vyhráli 2:1. Sparta potřebovala k postupu do semifinále penaltový rozstřel, ve kterém uspěla na hřišti Liberce v repríze finálového zápasu ze sezóny 2020/21. Slavia hostila ve čtvrtfinále v domácím prostředí MFK Vyškov a jediného druholigového zástupce porazila hladce 4:0 a zajistila si účast mezi posledními čtyřmi týmy.

"Viděl jsem naživo Slavii s Vyškovem a Slavia potvrdila roli favorita, ale byl to celkově hezký příběh Vyškova, který se dostal jako jediný druholigový tým takto daleko," uvedl před losem Martin Pavlíček, manažer komunikace společnosti MOL.

Hosty pátečního losu byli i zástupci všech klubů včetně například Stanislava Vlčka za pražskou Slavii nebo Tomáše Sivoka za Spartu. "V posledních letech je pohár určitě pro kluby mnohem důležitější i s ohledem na to, že je to jedna z cest do evropských pohárů. Co se týče oslav, tak to určitě bylo nejbouřlivější v Turecku. Chceme pohár se Spartou vyhrát a užít si oslavy taky," uvedl Tomáš Sivok před samotným losem.

"Nedovedu si představit, co by se v Budějovicích dělo, pokud bychom pohár vyhráli. Ale moc bych si přál to zažít," usmíval se před losem Jiří Kladrubský, který vyhrál český pohár během své kariéry se Spartou a v současnosti působí v realizačním týmu budějovického Dynama.

Jako první v rámci losu přišla na řadu pražská Sparta. "Teď jsem nervóznější než když jsem kopal penaltu," usmíval se ambasador soutěže Jan Koller těsně před tím, než z osudí vylosoval míček, který přisoudil Spartě za soupeře České Budějovice. Druhou dvojici tak tvoří Slavia a Bohemians, přičemž výhodu domácího prostředí bude mít tým z Edenu.

"Obě pražská "S" budou určitě spokojena, že budou hrát doma a navíc nenastoupí proti sobě. Určitě bych ale ani Bohemku ani Budějovice nepodcenil a moc se na oba zápasy těším," uvedl následně po losu Jan Koller.

Los semifinále MOL Cupu 2022/23:

  • AC Sparta Praha - SK Dynamo České Budějovice
  • SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905

Oficiálním hracím dnem semifinále je středa 5. dubna 2023.