Liberec ve čtvrtfinále vyzve Spartu, Slavia přivítá Vyškov

Liberec ve čtvrtfinále vyzve Spartu, Slavia přivítá Vyškov

MOL Cup zná složení čtvrtfinálových dvojic v rámci aktuálního soutěžního ročníku. V rámci pátečního losu v sídle Fotbalové asociace České republiky byla představena také nová vizuální identita pohárové soutěže.

Poslední čtvrtfinalista vzejde ze zápasu mezi Českými Budějovicemi a Hradcem Králové, který byl na podzim odložen a hrát se bude 1. února od 15:00 v Českých Budějovicích.

Hned v rámci úvodní dvojice přišel na řadu obhájce prvenství z minulého ročníku, když 1.FC Slovácko nastoupí v domácím prostředí proti pražským Bohemians. Brněnská Zbrojovka si na svého soupeře ve čtvrtfinále bude muset počkat do příštího týdne, když jí byl přisouzen jeden z dvojice České Budějovice a Hradec Králové. Jistotou je, že Zbrojovka bude hrát na hřišti soupeře.

V rámci třetí dvojice přišel na řadu druhý finalista minulého ročníku, pražská Sparta. Letenští budou usilovat o postup ze čtvrtfinále na hřišti Slovanu Liberec. "Jsme hlavně rádi, že jsme v této fázi soutěže a neopakovalo se to, co minulý rok. V této fázi si už nelze vybírat a pokud chcete pohár, tak musíte porazit každého," uvedl ředitel severočeského klubu Pavel Marek.

"Chtěli jsme po delší době hrát na domácí půdě, ale jak bylo řečeno, pokud chcete pohár, musíte poráže každého. My k tomu samozřejmě přistoupíme co nejzodpovědněji a budeme chtít vyhrát,"přidal svůj pohled na čtvrtfinálový los Tomáš Sivok, manažer letenského A týmu.

A v rámci poslední dvojice došlo také na jediného druholigového zástupce. MFK Vyškov, který v předchozích dvou kolech vyřadil po výhrách 1:0 Jablonec i Zlín, se utká v Edenu s pražskou Slavií. "Určitě to bude pro nás svátek. Není tajemstvím, že jsme si přáli zvučeného soupeře. Sice se nám nesplnilo, abychom přivezli takového soupeře našim fanouškům, ale i tak se těšíme," uvedl Martin Chalupecký z MFK Vyškov.

"Určitě se hodně těším na zápas na Slavii, protože je vždy svátkem, když se nějaký menší klub dostane takto daleko a je vždy fajn sledovat, když menší klub potrápí nějakého giganta," uvedl ředitel komunikace MOL Martin Pavlíček po losu. "Těším se na zápas Sparty v Liberci, protože věřím, že tam přijde hodně lidí a bude to velmi dobrý zápas. Jako fanda Bohemky se těším také na jejich zápas a věřím, že se Bohemians dostane do semifinále," uvedl amabasador MOL Cupu Jan Koller.

Nová vizuální identita

Pohárová soutěž vstupuje do své jarní části také s proměněnou vizuální identitou včetně upraveného loga. "Mně se nová identita moc líbí, protože si to soutěž navíc i zaslouží. Pohár má dlouhou historii a potřebuje i určité promo. Přeji si, aby to přispělo i k renomé samotné soutěže,"uvedl generální sekretář FAČR Michal Valtr.

"Logo vychází z poháru a myslím, že mu sluší nový háv. Je to modernější a údernější. Společnost MOL sponzoruje a podporuje pohárovou soutěž již osm let a jsme moc rádi, že u toho můžeme být," uvedl ředitel komunikace MOL Martin Pavlíček.