Kat ligových týmů - MFK Vyškov

Kat ligových týmů - MFK Vyškov

Posledním týmem mimo nejvyšší soutěž zůstává MFK Vyškov. Pojďme si jihomoravský klub krátce představit.

Tým z druhé nejvyšší soutěže, jež své domácí zápasy kvůli nevyhovujícím podmínkám nehraje přímo ve Vyškově, ale ve vedlejších Drnovicích, začal svoji letošní cestu již v prvním kole, v němž porazil Uherský Brod 3:1.

V dalším zápase si připsal nejlepší výsledek klubové historie v MOL Cupu - výhru 9:2 nad Všechovicemi a poté vyřadil ligový Jablonec, díky jedinému gólu z pokutového kopu čtyři minuty před koncem základní hrací doby. Posledním soupeřem Vyškova v aktuálním ročníku byl Zlín, který Vyškovu podlehl 0:1.

Na vzestupu klubu se podílí zejména kamerunský podnikatel Kingsley Pungong. Když před pěti lety přicházel od Vyškova, přebíral klub z dolní poloviny třetí ligy. Těžko šlo předpovídat, co tato netradiční spolupráce přinese, ovšem výsledky se pomalu dostavují.

Vyškov se z MSFL probojoval do druhé ligy a ve své druhé sezoně ve FNL se aktuálně nachází na druhé pozici, dva body za Příbramí.

Díky vazbám v Africe pracuje klub i se zahraničními hráči, kteří dokáží zaujmout i přední celky nejvyšší soutěže. Za zmínku stojí obránce Mohamed Tijani současný hráč Viktorie Plzeň. V této sezoně na sebe upozornil Bienvenue Kanakimana, střelec devíti gólů.

Jádro týmu však zůstává české. Tým stále trénuje Jan Trousil, pod kterým se slavil postup. Kapitánem týmu je Michal Klesa, který má téměř dvě stě startů v nejvyšší soutěži. Historicky nejlepším střelcem v MOL Cupu je Ondřej Vintr, který je také jedním z lídrů Vyškova.