MOL Cup: Ohlédnutí za rokem 2022

MOL Cup: Ohlédnutí za rokem 2022

Jaké zajímavé události přinesl nedávno skončený rok 2022? Na to jsme se rozhodli zaměřit na následujících řádcích.

Začneme Slováckem a jejich historicky prvním vítězstvím v domácím poháru. Jde v pořadí o 13. klub, který tuto soutěž vyhrál a navíc se mu to podařilo na domácím stadionu před vlastními fanoušky. V předkolech evropských pohárů si Slovácko vybojovalo postup do Evropské konferenční ligy a poprvé si tak zahrálo základní skupinu evropských pohárů.

Mezi největší favority aktuálního ročníku opět patřila pražská “S“ spolu s Plzní, ovšem znovu se potvrdilo, jak záludnou soutěží umí MOL Cup být.

Když na konci srpna los 2. kola proti sobě postavil Liberec a Rokycany, nikdo netušil, jaký fenomén díky tomu vznikne. Divizní tým ze západu Čech si k této příležitosti založil twitter a svými příspěvky začal bavit celou republiku. Nápaditosti a důvtip Romana Jedličky, tvůrce twitterového účtu FC Rokycany, vzbudil zájem i u lidí mimo fotbalové prostředí.

Odezvy se dočkaly z řad zpěváků, herců, ale i fotbalových reprezentantů. V den zápasu byli přítomní např. Ladislav Hampl nebo Jakub Děkan, kteří nakonec viděli konec rokycanské „Cesty do Evropy.“


I Plzeň se na jaře se může plně soustředit na ligu, jelikož v MOL Cupu již dále nepokračuje. Týden po sympatickém výkonu doma proti Bayernu se Viktoriáni představili v poháru na hřišti třetiligového Hlučína.

Favorit sice dokázal nepříznivý stav zápasu dvakrát srovnat a už se schylovalo k prodloužení, ovšem to odmítl domácí Dominik Smékal. Několik vteřin před závěrečným hvizdem zkompletoval svůj hattrick, a vyřadil tak účastníka Ligy mistrů.

Když David Limberský ukončil profesionální kariéru a přesunul se do Domažlic asi ho nenapadlo, že si ještě někdy zahraje proti Spartě. Zápasy Davida Limberského se Spartou doprovázely kontroverzní momenty, ale také to byla záruka zajímavého sportovního zážitku.

Trenér Priske dal tentokrát šanci méně využívaným hráčům a bylo znát, že ti si chtějí svým výkonem říct o větší vytížení. Od začátku až do konce byla Sparta dominantní a výsledek 6:1 pro hosty byl tak zcela zasloužený. Ale i David Limberský také připomněl svojí kvalitu a zavzpomínal na vyhrocené boje v ligové soutěži. „Pro domažlický fotbal je to i tak zážitek, všichni fanoušci na to budou dlouho vzpomínat,“ doplnil bývalý hráč Plzně.