Slavii čeká malé derby. Zvládne nástrahy 3. kola?

Slavii čeká malé derby. Zvládne nástrahy 3. kola?

Už zítra se poprvé v letošním ročníku představí pražská Slavia.

V minulém ročníku ve 3. kole narazila Slavia na třetiligové Velvary, které po poločasu senzačně vedly 2:0. Červenobílí se však rozstříleli ve druhé půli a čtyřmi góly zápas otočili. Hattrickem se blýsknul Nico Stanciu. I přes vyřazení byly Velvary za svůj heroický výkon odměněny. Zápas ozvláštnil i příběh s rozbitou lajnovačkou, který se dostal i ke slávistům, a ti po zápase darovali domácím novou.

Ve 3. kole letošního ročníku vyšel na tým Jindřicha Trpišovského stejný soupeř, se kterým se utkal před dvěma lety - pražská Dukla. Před domácím publikem za hustého sněžení byli domácí od začátku až do konce lepším týmem, což se promítlo do konečného výsledku 4:1. Za domácí se postupně prosadili Hovorka, Lingr, Hromada a Olayinka.

V sezoně 2019/2020 hostila Slavia netradičně na stadionu Viktorie Žižkov populární Slavoj Vyšehrad. Slavia nastupovala do utkání po vyhraném derby, a tak trenér Trpišovský udělal vícero změn v sestavě. Zápas byl v režii domácích od prvních minut. Nejvíce byl viděl Milan Škoda, který již během první půle vstřelil čtyři branky. V průběhu první půle ho doplnil jedním gólem Mick Van Buren. Ve druhém poločase přidali sešívaní další tři góly. Hosté pak měli příležitosti za rozhodnutého stavu poslat do hry i herce Jakuba Štáfka.

Ústí nad Labem je posledním týmem, který Slavii v této fázi soutěže vyřadil. Tehdejší trenér Dušan Uhrin ml. dal důvěru méně vytěžovaným hráčům, kteří mu jí ovšem nevrátili. Za stavu 3:0 pro Ústí nejdříve snížil Jaromír Zmrhal a v 88. minutě vykřesal naději Milan Škoda. Domácí však v nastavení přidali čtvrtou branku a zvítězili 4:2. Slavia se tedy přidala k Baníku a Slovácku, dalším vyřazeným ligovým týmům.