Plzeň vyzve “známého“ soupeře z Hlučína

Plzeň vyzve “známého“ soupeře z Hlučína

Úřadující ligové šampiony čeká ve třetím kole Hlučín, se kterým se potká v této fázi potřetí za posledních šest let.

Před třemi lety porazila Viktorka domácí Hlučín 3:1, po gólech Tomáše Chorého, Romana Procházky a Dominika Janoška. To předchozí souboj mezi těmito dvěma týmy v poháru skončil mnohem jednoznačněji ve prospěch šestinásobného mistra. Jeho aktivita v celém průběhu byla znát na konečném výsledku 7:0.

Skóre 7:0 svítilo na tabuli i po zápase 3. kola v předposledním ročníku, kdy do Plzně přijely Přepeře. Na demolici týmu z ČFL se podíleli zejména dvougóloví střelci Pavel Bucha, Jean-David Beauguel a Lukáš Matějka. Jednou se trefil Lukáš Kalvach. První start v červenomodrém dresu si v tomto zápasu připsal stoper reprezentační jednadvacítky Robin Hranáč.

V minulém roce hostili svěřenci trenéra Bílka Příbram. Již ve čtvrté minutě poslal Viktoriány do vedení Milan Havel po centru Aleše Čermáka. Ovšem po čtyřech minutách už bylo srovnáno, kdy se povedenou střelou prosadil Filip Zorvan. Tlaku Plzně odolávala Příbram až do 65 minuty. Joel Kayamba svojí střelou trefil Pavla Šulce, který šťastně dopravil míč do brány. V zápase se už nikdo další neprosadil, a Viktoria tak mohla slavit postup.

Letos je to přesně 20 let od posledního vyřazení Plzně ve 3. kole. České Budějovice tehdy vyřadily Západočechy až po pokutových kopech, které skončily 3:2 pro Dynamo. Z tehdejších sestav jsou nejzajímavější jména útočníků. Za Plzeň nastoupil Pavel Fořt a hosté v 60. minutě poslali do hry Davida Lafatu.