Slovácko ve 3. kole

Slovácko ve 3. kole

Do 3. kola se již zapojí také úřadující vítěz ze Slovácka. Pojďme se ohlédnout, jak se v této fázi soutěže dařilo týmu z Uherského Hradiště v minulosti.

V posledním ročníku narazilo Slovácko ve 3. kole na Zbuzany, které v předchozí fázi vyřadily Slovan Liberec. Tým hrající ČFL se nezalekl ani dalšího ligového celku a byl vyrovnaným soupeřem. Slovácko orámovalo první poločas góly, když se již v 1. minutě prosadil Michal Kohút a těsně před poločasem přidal druhou branku Václav Jurečka. Zbuzany zvládly odpovědět pouze jedinou brankou, a tak favorit postoupil dál.

V sezoně 2020/21 si Slovácko v utkání proti Prostějovu připsalo historicky nejvyšší výhru v MOL Cupu. Nejprve se dvakrát prosadil z penalty Kliment, v závěru úvodního dějství zvýšili obránci Kadlec a Reinberk. Po změně stran završil Kliment hattrick a konečné skóre 6:0 pak stanovil Havlík.

Před třemi lety ve třetím kole zavítal tým z Uherského Hradiště do Benešova. Mužstvo trenéra Svědíka nevstoupilo do utkání dobře a po gólu exligového hráče Vojtěcha Engelmana muselo zápas otáčet. Do poločasu srovnal tehdejší navrátilec Milan Petržela a druhá půle už byla v režii hostů. Skóre otočil Kalabiška a náskok pak hosté ještě navýšili po vlastní brance Benešova. V zápase už další branka nepadla, a konečné skóre tak zůstalo 1:3.

Dosud poslední prohru ve třetím kole zařídili Slovácku hosté z Opavy v ročníku 2016/17. Domácí celek šel do vedení Havlíkem, hostům se však podařilo stav zápasu otočit dvěma brankami. Mezi střelce se zapsali Žídek a Jurečka. Svěřenci trenéra Levého ještě do konce hrací doby vyrovnali Ťokem a Hlúpik v 90. minutě odmítl výhru. Oba týmy v prodloužení zvládly skórovat, pak ovšem Schaffartzik proměnil penaltu, Slovácko už do konce zápasu nenašlo na tuto branku odpověď a Slezané mohli slavit senzační výhru.

Před devatenácti lety čekalo Slovácko regionální derby proti tehdy druholigovému Zlínu. Výsledek 1:7 proti týmu z nižší soutěže zůstává dodnes nejhorší prohrou Slovácka v MOL Cupu.