MOL Cup: Prvoligoví zástupci znají své soupeře pro druhé kolo

MOL Cup: Prvoligoví zástupci znají své soupeře pro druhé kolo

Druhé kolo třicátého ročníku MOL Cupu bylo rozlosováno v pátek v poledne v sídle Fotbalové asociace České republiky i za přítomnosti ambasadora Jana Kollera, který je vítězem pohárové soutěže z roku 1996 v dresu Sparty.

„Odehrál jsem tehdy asi dva zápasy. Ve finále jsme tehdy porazili Drnovice 4:0 a pamatuji si, že Petr Kouba dával gól z penalty,“usmíval se v přímém přenosu ČT sport někdejší reprezentační útočník.

V rámci druhého kola pohárové soutěže se zapojí již i prvoligové celky kromě týmů na předních příčkách, které si v minulém ligovém ročníku zajistily účast minimálně v předkolech evropských soutěžích a vítěz pohárové skupiny v rámci nadstavby FORTUNA:LIGY.

Všech těchto pět mužstev se tak zapojí do pohárové soutěže až v rámci třetího kola, tedy i včetně Slovácka, které ve finále minulého ročníku porazila na domácím stadionu pražskou Spartu.

„Netroufám si tipovat, kdo by mohl nový ročník pohárové soutěže vyhrát, ale doufám, že vyhraje hlavně fotbal samotný a uvidíme spoustu zajímavých zápasů,“ uvedl v přenosu Martin Pavlíček, manažer komunikace společnosti MOL, která je generálním partnerem soutěže.

Při samotném losu hned při první dvojici došlo na prvoligového zástupce, konkrétně na budějovické Dynamo, které vyrazí k zápasu do Chomutova. Liberec bude hrát v Rokycanech a Bohemians čeká cesta do Ústí nad Labem. Historicky první vítěz české pohárové soutěže ze sezóny 1993/1994, Viktoria Žižkov, která aktuálně hraje třetí nejvyšší soutěž, přivítá na svém stadionu prvoligové Teplice. Ostravský Baník má před sebou zápas proti Hanácké Slavii Kroměříž a olomoucká Sigma vyrazí do Uničova.

Rozpis zápasů 2. kola