Pavel Vrba: Na soupeře se dobře připravíme

Pavel Vrba: Na soupeře se dobře připravíme

Pražská Sparta po dvou letech opět usiluje o zisk trofeje pro vítěze poháru MOL Cup. Tým trenéra Pavla Vrby vidí před dnešním zápasem jedinečnou příležitost, jak si zajistit účast v evropských pohárech pro příští sezonu. Chybí pouze jediné, porazit na hřišti v Uherském Hradišti domácí 1. FC Slovácko.

Se Slováckem jsme letos v lize odehráli dva odlišné zápasy. Na podzim jste prohráli vysoko 0:4, na jaře naopak zaslouženě vyhráli 3:1. V čem byly oba zápasy tak rozdílné?

Podzimní zápas na Slovácku jsme hráli v době, kdy jsme měli hodně nahuštěný program. V té době jsme hráli Evropskou ligu a asi jsme tehdy byli hlavami úplně někde jinde. Slovácko potrestalo naše chyby v zápase a vyhrálo 4:0. Naopak jarní odveta u nás na Letné byla úplně jiná. Slovácko během sezony ukázalo velkou kvalitu a my jsme měli dostatek času a prostoru na to, abychom se na zápas připravili. Je pravda, že oba zápasy byly naprosto odlišné.

Sám jste po konci základní části FORTUNA:LIGY poznamenal, že po prohře s Olomoucí Sparta ztratila šanci na zisk titulu. Je tedy finálový zápas MOL Cupu o to důležitější?

Boj o mistrovský titul už nemáme ve svých rukou. Jsme aktuálně třetí a pokud bychom měli vyhrát ligu, museli by dva soupeři před námi ztrácet. Naopak ve svých rukou máme šanci na vítězství v poháru. Je to o jednom zápase, který můžeme ovlivnit. Navíc již jsem také před časem řekl, že vítězství v MOL Cupu je z pohledu nasazení do evropských pohárů mnohem výhodnější než například druhé místo v lize. Proto na pohárový zápas klademe velký důraz a chceme v něm uspět.

Poslední krok v cestě za ziskem trofeje bývá často ten nejsložitější. Bude rozhodující to, jak zápas zvládnou ti nejzkušenější hráči týmu?

Tak to bývá velmi často, že důležité zápasy rozhodují zkušení hráči. Nikde není ale napsáno, že zápas nemůže rozhodnout dvacetiletý hráč. Každopádně jsem rád, že my ty důležité klíčové hráče v týmu máme a budu jen rád, když oni finále rozhodnou. V kádru máme hráče s vysokou kvalitou a je dobře, že se jim v poslední době daří. Snad to přenesou i do finále.

Slovácko je v domácím prostředí velmi silné. Na co si budete muset dát v zápase největší pozor?

Slovácko je silné především kvůli tomu, jak hraje. Tým je výborně organizovaný a má ve svém středu TOP hráče, kteří mají i velké zkušenosti. Možná by se dalo i říci, že Slovácko má zkušenější hráče, než máme my aktuálně ve Spartě. Respektuji velkou sílu soupeře, ale přesto věřím, že se podobně jako v zápasech Evropské ligy nebo v jarních zápasech FORTUNA:LIGY dokážeme na Slovácko dobře připravit. Věřím tomu, že ve finále poháru uhrajeme výsledek, který potřebujeme.