Michal Kadlec: Pro výhru v poháru uděláme všichni maximum

Michal Kadlec: Pro výhru v poháru uděláme všichni maximum

Fotbalisté Slovácka mají ve svém kádru fotbalistu, který má v pohárových zápasech MOL Cupu velké zkušenosti. Sedmatřicetiletý kapitán Michal Kadlec totiž vyhrál český pohár hned třikrát. Zajímavostí je bezpochyby to, že pohárovou trofej zvedl nad hlavu v letech 2006, 2007 a 2008 v dresu dnešního finálového soupeře.

Jak se těšíte na finálové utkání MOL Cupu proti klubu, ve kterém jste v minulosti velmi úspěšně působil?

Na finále poháru na domácím stadionu se těším opravdu moc. Navíc budeme hrát proti klubu, se kterým jsem ten pohár třikrát vyhrál. Dobře znám pocity pohárového vítězství a chci, aby je zažili i lidé v Uherském Hradišti. Mým snem je, abychom Spartu porazili a abychom pro Slovácko získali historicky první klubovou trofej. Pro vítězství v MOL Cupu uděláme všechno a věříme tomu, že se nám to podaří.

Jak na pohárová vítězství se Spartou vzpomínáte?

Už je to nějaký pátek, co jsem pohárová finále se Spartou hrál. Takže na samotné zápasy si již tolik navzpomínám, ale pokud se nepletu, tak ve dvou finálových utkáních jsem dokonce kopal rozhodující penalty. Na podobné okamžiky a následné oslavy člověk vzpomíná určitě rád. Když získáte nějaký pohár a nebo titul, tak se tím vlastně zapisujete do dějin a historie klubu. A právě toho bychom chtěli dosáhnout nyní na Slovácku.

V čem je finálový zápas poháru odlišný oproti klasickým ligovým zápasům?

Ve finálovém pohárovém zápase musí vše klapnout na jedničku a vše musí být na správném místě. Pokud se něco pokazí, tak pak už není prostor na opravu. Pohárový zápas je také jiný tím, že nemůže skončit remízou. Takže pokud by se nenašel vítěz v normální hrací době, přišlo by na řadu prodloužení a případně penalty. Finále poháru je pouze o jednom jediném zápase a je potřeba se na to co nejlépe nachystat.

Kdo bude v zápase pod větším tlakem?

Myslím, že větší tlak bude na Spartu, od které se vítězství bude očekávat. Navíc oni budou potřebovat vyhrát kvůli tomu, aby získali alespoň nějakou trofej. Budou se snažit alespoň částečně zachránit ne úplně povedenou sezonu. Pro nás je finálový zápas takový příjemný bonus na závěr sezony. Když už tam ale jsme, tak určitě budeme chtít vyhrát.

Jak se na pohárové zápasy chystá Uherská Hradiště? Bude to pro celé město velký fotbalový svátek?

Věřím tomu, že zápas bude svátkem nejen pro město, ale pro celý kraj. Doufám, že stadion bude vyprodaný a že bude skvělá atmosféra. Těším se na to, že naši fanoušci stadion zaplní a že nám vytvoří opravdové domácí prostředí. Právě to by nám mohlo pomoci k tomu, abychom vytoužený pohár získali.