Bohemians vedení neudrželi, do semifinále jde Hradec

Bohemians vedení neudrželi, do semifinále jde Hradec

Hradečtí fotbalisté dokázali v otočit výsledek čtvrtfinálové bitvy s Bohemians a po výhře 2:1 v prodloužení slaví postup do semifinále. V něm vyzvou 2. března opět v "domácím" prostředí soupeře ze Slovácka.

Hosté udeřili hned z první vážnější šance. V desáté minutě si Beran navedl za vápnem míč na levačku a Vízek jeho střelu vyrazil jen k dobíhajícímu Puškáčovi, který bez problémů zakončil. Osmadvacetiletý útočník potvrdil osmým soutěžním gólem pozici nejlepšího střelce týmu a trefil se i v druhém vzájemném utkání obou celků v sezoně.

Domácí se přes pozornou obranu Bohemians dostávali jen ztěžka do šancí, a tak hradecký kouč Koubek poslal po přestávce do hry i záložníka Radu, jenž se dvakrát prosadil v posledním ligovém utkání s Českými Budějovicemi. Přesto mohli podruhé slavit hosté, v 50. minutě si naskočil na Jindřiškův centr Hronek a hlavičkou trefil břevno.

Deset minut před koncem podržel Bohemians Valeš, který vychytal zakončujícího Mejdra, a z následného rohového kopu poslal osamocený Vašulín hlavou míč jen těsně vedle levé tyče. Podobně dopadl o chvíli později i kapitán Vlkanova.

Nakonec ale Bohemians přece jen poprvé v aktuálním ročníku MOL Cupu inkasovali. Při poslední akci základní hrací doby vypadl Valešovi z rukavic Mejdrův centr a nejlepší pohárový střelec Hradce Prekop z dorážky vyrovnal.

A Východočeši nakonec dokonali obrat. Na začátku druhé části půlhodinového prodloužení si Vašulín naskočil na Vlkanovův centr z levé strany a hlavou vystřelil Hradci pohárové semifinále, první od sezony 2005/2006.

FC Hradec Králové - Bohemians Praha 1905 2:1p (0:1)

Góly: 90+5. Prekop, 106. Vašulín - 11. Puškáč

Sestavy:
Vízek – Klíma, Král, Leibl – Harazim (46. Mejdr), Kučera, Soukeník (46. Rada), Novotný (72. Prekop) – Kubala (55. Rybička, 120. Čech), Vašulín, Vlkanova. Náhradníci: Fendrich – Čech, Mejdr, Doležal, Rada, Rybička, Prekop.

Valeš – Vondra (107. Novák), Bederka, Köstl – Hašek, Květ (82. Koubek), Hronek (93. Bartek), Petrák (46. Jindřišek), Dostál – Beran (67. Krch), Puškáč (67. Keita). Náhradníci: Bačkovský – Jindřišek, Bartek, Keita, Koubek, Novák, Krch.

Žluté karty: 13. Kučera - 72. Keita, 86. Vondra