​MOL Cup pozná poslední semifinalisty

​MOL Cup pozná poslední semifinalisty

Kdo doplní Slovácko a Spartu v semifinálových bojích MOL Cupu? O tom rozhodne úterní souboj Hradce Králové s pražskými Bohemians a středeční střetnutí Jablonce s Mladou Boleslaví.

Hradečtí aktuálně prožívají jednu z nejpovedenějších pohárových sezon.. Postoupit do čtvrtfinále se jim totiž podařilo celkově jen čtyřikrát. Naposledy v roce 2018. Od zopakování historického zisku trofeje z roku 1995 je tak dělí již jen pouhé tři výhry. Je to pro nás důležitý zápas. Hradec se dlouho nedostal tak daleko, do semifinále. Takže z tohohle pohledu velká motivace," říká záložník Východočechů Jakub Rada.

V mladoboleslavském azylu přivítají Hradečtí vršovické klokany, kteří semifinále hráli pouze jednou a ani aktuální ligová sezona jim nevychází podle představ, když z 21 zápasů zaznamenali hned 12 porážek. Postup do dalších bojů by tak pro ně byl vítanou vzpruhou. "Máme šanci udělat sezonu ještě hezkou jak pro nás, tak pro fanoušky, potvrzují slova kouče Luďka Klušáčka.

Zápas Hradce Králové s Bohemians startuje v úterý v 16 hodin a jeho vítěz přivítá v semifinále na domácí půdě tým Slovácka.

O den později se na jablonecké střelnici představí Mladá Boleslav. Domácím, kteří v probíhající sezoně hráli základní skupinu Evropské konferenční ligy, patří v lize dvanácté místo a pokud má tým kouče Rady pohárové ambice, vypadá to, že pohár bude jedinou možnou cestou. Cítíme, že z poháru je šance dostat se do Evropy. Ale každý, kdo v poháru zůstal, má stejné myšlenky, říká kapitán zelenobílých Tomáš Hübschman.

Středočeši si zahrají čtvrtfinále již potřetí v řadě a opět na hřišti soupeře. Předchozí dvě účasti nedokázali přetavit v postup, když nejprve padli 2:4 na půdě Plzně, před rokem pak trochu překvapivě tahali za kratší konec v Teplicích, kterým podlehli 1:2.

Na poslední pohárový souboj s Jabloncem však Středočeši vzpomínají v dobrém, když před šesti lety, také pod vedením kouče Jarolíma, zdolali svého soupeře ve finále 2:0 a získali svoji druhou pohárovou trofej.

Zůstane Mladoboleslavským cesta otevřená i tentokrát? O tom se rozhodne ve středu od 14 hodin.