Ohlasy na čtvrtfinálový los MOL Cupu

Ohlasy na čtvrtfinálový los MOL Cupu

Čtvrtfinálový los rozhodl, že obhájce trofeje Slavia Praha se střetne se svým dlouholetým rivalem Spartou. Fanoušci se mohou těšit i na moravské derby mezi Olomoucí a Slováckem, kde dojde na vůbec první vzájemné střetnutí těchto týmů v poháru.

Do Lokotrans Arény zavítají Bohemians, kde je v “domácím” azylu vyzvou hradečtí votroci. Prvoligový nováček v letošní sezoně FORTUNA:LIGY překvapuje, předvádí slušné výkony a průběžně mu patří sedmá pozice. Naopak klokani nezažívají příliš vydařený ročník a v tabulce jsou pouhé dva body od barážových pozic. Pyšnit se však mohou slušnou ofenzivou v domácím poháru, ve kterém nasázeli ve třech utkáních jedenáct branek.

O postup do semifinále se bude soupeřit i na Andrově stadionu. Olomoucké Sigmě přisoudil los tým z Uherského Hradiště a půjde o vůbec první pohárové střetnutí obou soupeřů. „Na začátku sezony jsme si dali za cíl postoupit v MOL Cupu co nejdál a třeba ho i vyhrát, jako se to povedlo v minulosti. Jsme především rádi, že můžeme hrát doma, i když diváků asi nebude moci přijít hodně. Ale mívali jsme na losy smůlu, takže jsem tipoval něco jako Slavii venku,” řekl Milan Kerbr, asistent Václava Jílka.

Další vylosovanou dvojicí je Jablonec s Mladou Boleslaví. Severočeši se musí vypořádat hlavně se svým útokem, protože přišli o Tomáše Čvančaru a dlouholetou oporu Martina Doležala. Petr Rada a jeho tým tak musí do startu jarní části najít adekvátní náhradu, pokud chtějí pomyslet na další fázi poháru.

Největším tahákem čtvrtfinále bude bezpochyby souboj dvou pražských “S”. Sešívaní obhajují prvenství z minulého ročníku, ve kterém získali trofej potřetí za poslední čtyři roky. „Dostali jsme Slavii, čeká nás tedy další dobrý a těžký zápas. Musíme se na něj poctivě připravit a udělat maximum, abychom ho zvládli,” prozradil pro klubový web Lukáš Haraslín, který rozhodl jediným gólem 300. derby v říjnu.

Oficiálním hracím dnem je středa 9. února 2022.