Dynamo a Sigma se utkají o sedmou vstupenku do čtvrtfinále

Dynamo a Sigma se utkají o sedmou vstupenku do čtvrtfinále

České Budějovice přivítají v úterý v osmifinálovém souboji Olomouc. Vítěz duelu si zajistí vstupenku do čtvrtfinále, kam už postoupilo Slovácko, Jablonec, Sparta, Hradec Králové, Mladá Boleslav a Bomemians 1905.

Dynamo si zajistilo postup do osmifinále přes Tatran Sedlčany (6:0) a pražskou Duklu (3:1). Nejlepšími střelci týmu jsou v letošního pohárovém ročníku Michal Škoda a Matej Mršić, oba se dokázali prosadit dvakrát.

Svěřenci trenéra Václava Jílka postoupili mezi 16 nejlepších celků přes Uničov (4:2) a Vlašim (2:1). Nejlepšími střelci jsou dvougóloví Ondřej Zmrzlý s Pavlem Zifčákem.

Sigma bude chtít navázat na loňský ročník, kdy se dostala mezi osm nejlepších týmů, kde ale podlehla pozdějšímu celkovému vítězi - pražské Slavii (0:3). Loňská cesta Dynama skončila v osmifinále, kde Jihočeši nestačili na Liberec (0:1).

Pro oba soupeře půjde o první vzájemný pohárový zápas. V tuzemské nejvyšší soutěži čítají statistiky 39 vzájemných soubojů s naprosto vyrovnanou bilancí. Třináct výher Dynama, třináct výher Sigmy a třináct remízových zápasů. A také tři poslední vzájemné ligové zápasy skončily nerozhodně. Šance obou soupeřů na postup do čtvrtfinále jsou tak naprosto vyrovnané.

V pořadí sedmé osmifinálové utkání je na programu už v úterý 23. listopadu od 16 hodin. Vstupenky můžete zakoupit přes portál ticketlive.cz či na pokladnách před zápasem. Cena pro děti od 7 do 15 let je 50 Kč, pro dospělé pak 100 korun. Děti do šesti let mají vstup zdarma.

Závěrečné osmifinálové utkání mezi Slavií a Zlínem se odehraje před kamerami ČT Sport ve středu 15. prosince od 17 hodin.