Známe jména tří dalších čtvrtfinalistů

Známe jména tří dalších čtvrtfinalistů

Fotbalisté Mladé Boleslavi postoupili přes Plzeň do čtvrtfinále MOL Cupu. Mezi nejlepší osmičku se dostal i nováček nejvyšší soutěže Hradec Králové po nečekaném vítězství 2:1 na hřišti Baníku Ostrava a pražská Sparta, která bez výraznějších problémů zvítězila na hřišti Teplic.

V domácím pohárovém osmifinále mladoboleslavští porazili finalistu minulého ročníku a prvoligového lídra 2:0 po gólech Brazilce Ewertona a Davida Juráska z druhého poločasu.

Během opatrnější úvodní půle se dostal ke dvěma hlavičkám domácí Skalák, který nejprve nevyzrál na gólmana Staňka a poté minul plzeňskou branku. Také po změně stran byli nebezpečnější Středočeši a v 55. minutě převahu poprvé vyjádřili gólově. Po Hybšově chybě Fila posunul míč na Ewertona a ten otevřel skóre přízemní střelou. Hned za čtyři minuty zvýšil Jurásek výstavní ranou do horního rohu po Skalákově centru.

Domácí si zkomplikovali situaci čtvrt hodiny před koncem, kdy byl devětatřicetiletý Matějovský vyloučen po druhé žluté kartě. Plzeňští fotbalisté ale přesilovku nevyužili, zaváhali po sérii sedmi soutěžních výher a nedokázali se vítězně naladit na nedělní ligový šlágr na hřišti mistrovské Slavie.

„Začátek druhé půle byl horší. My jsme si to komplikovali v rozehrávce a dostali dva rychlé góly. Pak jsme s tím samozřejmě chtěli něco udělat, trochu jsme posílili ofenzivu, ale vyloženou šanci jsme měli jenom jednu,“ řekl plzeňský trenér Michal Bílek v rozhovoru pro ČT sport.

„V poháru jsme samozřejmě chtěli dojít co nejdál, chtěli jsme pohár vyhrát. Bohužel se to nepodařilo. Teď je potřeba se soustředit na ligu a odehrát ji dobře,“ dodal kouč Viktorie, jehož svěřenci v srpnu vypadli ve 4. předkole Evropské konferenční ligy s CSKA Sofia.

Královéhradecký tým ve Vítkovicích poslal do vedení ve 29. minutě Harazim. Další přesnou ranou v 51. minutě odpověděl Buchta, ale hostům už za 10 minut vrátil náskok Prekop. Ostravští navzdory závěrečnému tlaku a šancím podruhé vyrovnat nedokázali. „Votroci“ tak navázali na dobré výsledky a výkony v lize, kde jsou na šestém místě.

Poslední středeční utkání obstarali fotbalisté Teplic a Sparty. Hosté šli po vyrovnaném začátku zápasu do vedení po proměněné penaltě v podání Davida Moberga Karlssona. Penaltový zákrok Švandy byl navíc oceněn červenou kartou a domácí tak dohrávali o deseti. Do konce poločasu navýšil vedení letenských kapitán Bořek Dočkal.

Ve druhém poločase žádná ze šancí favorita gólem neskončila a Sparta si tak bez výraznějších problémů zajistila po výhře 2:0 postup mezi nejlepší osmičku.

Kompletní výsledky osmifinálových zápasů naleznete zde.

FOTO: FK Mladá Boleslav, FC Hradec Králové, AC Sparta Praha