Prvoligoví zástupci ve středu nezaváhali

Prvoligoví zástupci ve středu nezaváhali

Fotbalisté Sparty postoupili do osmifinále domácího poháru. Čtvrtý tým druholigové tabulky Líšeň přehráli s klidem 3:0. Naopak Slavia zažehnávala na hřišti třetiligových Velvar blamáž, jelikož v poločase prohrávala o dva góly. Po změně stran ale stav zápasu otočila a vyhrála 4:2. Problémy měl i Baník Ostrava, který přes Loko Vltavín postoupil až po prodloužení.

Sparta v Brně nakročila k postupu už v první půli, kdy dvakrát skóroval Drchal a navázal na formu z první ligy. Letenští po změně stran náskok bez větších problémů kontrolovali, navíc v 87. minutě přidal třetí gól hostů střídající Bulhar Minčev.

Slavia v netradiční sestavě nezvládla úvodní poločas a Velvarům zařídili senzační vedení Vopat a Tenkl proměněnou penaltou. Po změně stran Pražané odvrátili blamáž a mezi 55. a 61. minutou výsledek otočili. Dvakrát se trefil Stanciu a jednou náhradník Traoré. Rumun Stanciu ještě v nastavení dovršil z přímého kopu hattrick.

Bohemians zvítězili na hřišti druholigového Prostějova 4:0, stejným výsledkem Hradec Králové venku porazil třetiligové Zápy. Jablonec udolal Přepeře na jejich půdě 1:0, Slovácko nad dalším třetiligovým soupeřem Zbuzany venku vyhrálo 2:1.

Karviná doma zvítězila nad Chrudimí 1:0 a Teplice přehrály jiného druholigového protivníka Třinec rovněž 1:0. Baník měl velké problémy na půdě Vltavínu a třetiligové mužstvo z Prahy porazil až 5:2 po prodloužení.

Kompletní výsledky 3. kola naleznete zde.

Foto: FC Baník Ostrava, AC Sparta Praha, FK Jablonec