Začínají souboje 3. kola, Plzeň vyzve Příbram

Začínají souboje 3. kola, Plzeň vyzve Příbram

V úterý 21. září započnou souboje třetího kola MOL Cupu, do kterých se zapojí 15 klubů z nejvyšší ligy, 12 druholigových a 5 zástupců z ČFL. V prvním hracím dni odehrají své zápasy čtyři zástupci druhé nejvyšší soutěže, přičemž se každý z nich postaví papírově silnějším klubům z Fortuna ligy.

Sigma zavítá do Vlašimi

Přední druholigový celek, který v letošní sezóně hraje ve velké formě nastoupí do úvodního duelu 3. kola od 16 hodin proti ligové Sigmě, která má za sebou sobotní remízové derby s Baníkem. V kádru domácích se skloňují v posledních dnech především jména mladíků patřících Slavii Praha, v čele s nejlepším střelcem Vlašimských Denisem Alijagičem.

Vedení Sigmy Olomouc je si kvality kádru soupeře dobře vědomo, což potvrdil asistent trenéra Jiří Saňák: „Vlašim považujeme za velmi kvalitního soupeře. Ve druhé lize se právem pohybuje na předních místech tabulky. Díky spolupráci se Slavií Praha si vytvořili silný kádr a my tuto jejich sílu nebudeme chtít podcenit. Na utkání se budeme poctivě připravovat jako na každý mistrovský zápas.“

Hráči z města automobilů jedou do Opavy

O hodinu později se uskuteční souboj mezi hráči Mladé Boleslavi a Opavy. Právě opavští před čtyřmi roky vyřadili boleslavské v semifinále českého poháru výsledkem 0:2 a ve finále následně padli nejtěsnějším rozdílem Zlínu.

Příbram se představí ve Štruncových sadech

Výjimkou je druholigová Příbram, která se nepředstaví doma, nýbrž na stadionu venkovním, a to rovnou proti lídrovi ligové tabulky. Plzeň, jakožto český zástupce v evropských pohárech, vstupuje do soutěže právě až ve třetím kole. Naopak příbramští na své cestě k duelu 3. kola museli zdolat již dva soupeře - Admiru Praha a Baník Most-Souš.

Dalších 9 utkání z celkových šestnácti bude odehráno o den později, tedy ve středu 22. září. Kompletní rozpis 3. kola najdete zde.

Souboj mezi Vltavínem a Baníkem Ostrava bude vysíláno přímým přenosem na stanici ČT Sport. Zápasy Líšeň - Sparta a Velvary - Slavia Praha bude možné sledovat na webu nebo skrze HbbTV.