Ve středečních zápasech 2. kola měli favorité problémy

Ve středečních zápasech 2. kola měli favorité problémy

Hned několik prvoligových a druholigových zástupců slaví postup po nejtěsnějším možném vítězství. Podobné štěstí však neměli hráči Liberce, kteří jako jednoznační favorité na domácím hřišti nestačili na Zbuzany. Další naopak vyhrávali výrazným rozdílem a bez větších problémů si zajistili postup do další fáze pohárového ročníku.

Teplice, Baník Ostrava, Zbrojovka Brno i Pardubice. Tato čtveřice se ve 2. kole na výhru nadřela zřejmě více, než původně očekávala, jelikož své souboje dotáhla do vítězství o jedinou branku. Teplice svůj souboj zvládly po brance Fortelného z 30. minuty, ale zbylým jmenovaným základní hrací doba nestačila. Pardubice si zajistily výhru v 99. minutě, Baník proti oslabenému Hlučínu rozhodl ve 108. a Zbrojovka mohla slavit až po sedmé sérii pokutových kopů.

Roli favorita naopak potvrdili fotbalisté Českých Budějovic a pražských Bohemians, kteří své soupeře přehráli shodně 6:0. Ještě o gól více dokázala nasázet Vlašim v Domažlicích a vysokých vítězství se dočkali i ve Varnsdorfu a Karviné. Po dvou gólech Pavla Zifčáka a výhře 4:2 slaví postup i Sigma Olomouc.

Hrdinou utkání v Liberci se stal Jan Zákostelský, který poslal hosty do vedení už v 8. minutě. V druhém poločase dokázal skóre navýšit ještě jednou a přidal tak rozhodující gól, jelikož domácí stihli pouze snížit brankou střídajícího Mészárose. Stav 1:2 tak znamená brzký konec Slovanu v letošní cestě pohárem, zatímco Zbuzany se mohou těšit z postupu do 3. kola. 

Kompletní výsledky ze zápasů 2. kola naleznete zde.