Druhé kolo je rozehráno

Druhé kolo je rozehráno

V MOL Cupu byly v úterý 24. srpna rozehrány tři úvodní zápasy druhého kola domácího poháru. Představil se v něm letos poprvé i ligový klub - FK Mladá Boleslav.

Boleslav nezaváhala

Byli to právě hráči klubu z města automobilů, kteří se postavili od 17 hodin v televizním utkání proti Slavoji Vyšehrad, pro který bylo utkání druhého kola taktéž premiérovým, protože v tom prvním postoupil bez boje přes TJ Sokol Srbice. I přes odvážný vstup hostů do utkání se první radovali domácí, když se ve 38. minutě trefil chytrým obstřelením gólmana Ewerton. Stále aktivní Vyšehradští předváděli sympatický výkon a v druhé půli dlouho drželi stav 0:1, gólman Kouba dokonce domácímu Skalákovi vychytal pokutový kop. Vzápětí se ale v 79. minutě trefil Dominik Mašek a třetí boleslavský gól vsítil pět minut před koncem do odkryté branky Jurásek. Boleslav tak po výhře 3:0 pokračuje v tuzemské pohárové soutěži dál.

zdroj: FK Mladá Boleslav

Jihlavská otočka na poslední chvíli

Dramatické utkání mohli diváci sledovat na samém jihovýchodě České republiky, v Uherském Brodě, kam zavítala druholigová Vysočina Jihlava. Domácí korunovali proti favorizovanému soupeři svůj nebojácný výkon gólem Michalce v nastavení první půle. I po změně stran ofenzivní hráči domácího ČSK, které hnali kupředu domácí fanoušci, trápili obranu Vysočiny. Krátce po půli mohl dokonce pojistit vedení druhým gólem domácí forvard Robin Josefík, v dobré pozici ale pálil nad. Jihlavští však nakonec senzaci nedopustili a během dvou minut v závěru utkání skóre otočili. V 86. minutě se trefil Tomáš Svoboda a o minutu později proměnil pokutový kop Filip Vedral. Vyčerpaní domácí se již na odpověď nezmohli.

zdroj: ČSK Uherský Brod

Ligová akvizice nastartovala kanonádu v Přepeřích

Příchod zajímavé akvizice oznámili těsně před utkáním druhého kola MOL Cupu v divizním klubu FK Přepeře. Z pražské Dukly se ke klubu připojil zkušený útočník, mistr ligy se Slovanem Liberec a bývalý mládežnický reprezentant, Vojtěch Hadaščok. V 19. minutě utkání proti třetiligovému FC Písek to byl právě Hadaščok, kdo otevřel skóre a nakopnul svůj tým k suverénnímu výkonu. Hráči Přepeří se totiž během první půle trefili ještě čtyřikrát. Na konci utkání pečetil vysokou výhru Synek a společně se svými spoluhráči se mohl radovat z postupu do další fáze.

Další zápasy se hrají dle rozpisu - ve středu 25. srpna. Podrobný rozpis všech utkání 2. kola včetně výsledků již odehraných duelů najdete zde.