Přestupové dění před novým pohárovým ročníkem

Přestupové dění před novým pohárovým ročníkem

Před novým pohárovým ročníkem je na přestupovém trhu rušno. V nadcházejícím ročníku MOL Cupu budou mít fanoušci možnost vidět na hřištích v nových dresech jak ostřílené hráče z posledních pohárových sezón, tak navrátilce ze zahraničí, ale i jména fanouškům domácího poháru doposud neznámá. O kterých přestupech se tedy v posledních týdnech nejvíce mluví?

Velkým tématem posledních dní je návrat zkušeného hráče Theodora Gebre Selassieho, který se po devíti letech v nejvyšší německé soutěži opět představí v dresu Liberce. Prozatím se severočeským klubem podepsal roční smlouvu a již stihl skórovat v přípravném utkání proti Ústí nad Labem. Dalšími posilami Liberce se stali záložníci Mészáros a Havelka.

Aktivní na přestupovém trhu byla také obě pražská „S“. Mistrovská Slavia prozatím přivítala čtyři posily - Ivana Schranze, Srdjana Plavšiče, Ubonga Ekpaie a dánského záložníka Madse Emila Madsena. Největší rozruch mezi fanoušky přirozeně způsobil přestup srbského záložníka Plavšiče, který do klubu přišel z konkurenční Sparty.

Na Letné se kromě Srba loučili také Zahustel a Kozák, kterým skončily smlouvy. Prvně jmenovaný angažmá stále hledá, druhý podepsal s maďarským klubem Puskás Akadémia. Sparťanský lodivod Pavel Vrba se ale také mohl těšit z podpisu zajímavých jmen - křídelníka Jakuba Peška z Liberce a Caspera Højera z dánského Aarhusu.

Kádr finalisty uplynulého ročníku Viktorie Plzeň zatím posílila tři jména. Tím nejzajímavějším je kolumbijský střelec z libereckého Slovanu Jhon Mosquera, plzeňský dres nově obléknou také Pachlopník hostující ze Zbrojovky a Ndiaye, jenž přichází z druholigového Táborska.

Velká jména vítají v Mladé Boleslavi, kam se ze svého zahraničního působení v tureckém Rizesporu stěhuje autor 94 ligových branek Milan Škoda. Obrannou činnost týmu z města automobilů posílí další navrátilec ze své zahraniční štace - zkušený stoper Marek Suchý, který se na českou fotbalovou scénu vrací téměř po jedenácti letech.

V dresu Jablonce nově uvidíme záložníka Tomáše Malínského přestupujícího ze Slavie a také Antonína Vaníčka, kterého klub získal na roční hostování s opcí z Bohemians. Opačným směrem než Vaníček putoval na roční hostování Jan Chramosta, historicky nejlepší pohárový střelec tak oblékne dres „klokanů“.

Ofenzívu ostravského Baníku posílí dva hráči z Mladé Boleslavi - Jiří Klíma a Lukáš Budínský, který se uvedl dvěma trefami proti Prostějovu.