Plzeň přivítá v Doosan Aréně Slavii, která usiluje o double

Plzeň přivítá v Doosan Aréně Slavii, která usiluje o double

Podruhé v samostatné historii české pohárové soutěže hostí její finále Plzeň. Doosan Arena přivítá nejlepší dva celky soutěže poprvé od roku 2012, kdy ve Štruncových sadech oslavila svůj premiérový triumf v soutěži Sigma Olomouc po vítězství nad Spartou Praha (1:0).

Plzeň je v letošní sezoně dějištěm finálového zápasu na základě rozhodnutí o úpravě rozpisu soutěže z léta 2020, konkrétně článku 18 odst. 7g, ve kterém se mimo jiné píše:

„Bude vybrán stadion toho z účastníků finále, který je v tabulce koeficientů za posledních pět dokončených ročníků na nižší pozici. O pořadí rozhoduje počet bodů, s tím, že za vítězství je 5, za finále 4, za semifinále 3, za čtvrtfinále 2 a za osmifinále 1 bod.

Při rovnosti bodů je výše v pořadí ten, který byl v novějším ročníku (konkrétně 2020) úspěšnější, pokud se nerozhodne pak je výše ten, kdo byl úspěšnější v roce 2019 atd. Pokud jsou srovnání stejná, rozhodne los.“

V praxi to znamená, že Slavia je v tabulce koeficientů na prvním místě, Plzeň na sedmém, proto bude hostitelem finále Plzeň. Ta bude svědkem finále podruhé, stejně jako v minulosti Liberec a Mladá Boleslav.

Třikrát se hrálo v Olomouci, 16x v Praze. Čtrnáct zápasů hostil stadion Evžena Rošického na Strahově, jednou pak Letná a Eden.