MOL Cup: Plzeň v semifinále vyzve Teplice, může dojít také na derby

MOL Cup: Plzeň v semifinále vyzve Teplice, může dojít také na derby

Středeční los semifinále aktuálního ročníku MOL Cupu rozhodl o tom, že se v něm utká Viktoria Plzeň s Teplicemi a v druhém utkání Sparta vyzve lepšího z dvojice Sigma Olomouc - Slavia Praha.

Viktoria Plzeň bude hrát semifinálové utkání na domácím hřišti. Své semifinále odehraje na domácím stadionu také Sparta, která si ale na svého soupeře musí počkat. Stejně tak i na přesné datum zápasu.

Los semifinále MOL Cupu 2020/2021:

  • FC Viktoria Plzeň - FK Teplice
  • AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc/SK Slavia Praha

Plzeňská Viktoria nejprve přešla přes Přepeře po výhře 7:0, následně porazila 3:1 druholigový Hradec Králové. Ve čtvrtfinále narazila na severočeský Liberec a tuhou bitvu rozhodl střídající Ondřej Mihálik v 87. minutě. Jeho gól tak posunul Plzeň do semifinále.

Teplice na cestě do čtvrtfinále zdolaly postupně SK Benešov, Chlumec nad Cidlinou, Zbrojovku Brno a Mladou Boleslav. Čtvrtfinálový souboj s boleslavským celkem rozhodl dvěma góly Pavel Moulis, který se prosadil v obou poločasech zápasu.

Sparta v minulém ročníku porazila ve finále Liberec. V aktuální sezóně začala svou cestu za obhajobou ve třetím kole, ve kterém porazila druholigové Blansko 2:0 po gólech Karlssona a Součka. V osmifinále si poradila s Baníkem Ostrava díky penaltě proměně Dávidem Hanckem v závěru utkání.

A ve čtvrtfinále otočila skóre v zápase s Jabloncem, který porazila nakonec suverénně 4:1 po dvou gólech Ladislava Krejčího mladšího, jedné trefě Ladislava Krejčího staršího a jednom gólu Davida Karlssona.

Poslední semifinalista vzejde z dvojice SK Sigma Olomouc/SK Slavia Praha. Jejich vzájemné utkání se odehraje v den 28. dubna, tedy ve stejný den, jako se hraje první semifinále mezi Plzní a Teplicemi.

Finále by se mělo odehrát ve středu 12. května 2021. Finálové utkání se odehraje na domácím hřišti toho týmu, který se v semifinále podle koeficientu umístil na nejnižším místě.

Aktuálně pořadí je: Slavia, Sparta, Plzeň, Olomouc a Teplice tuto tabulku koeficientu uzavírají. To znamená, že pokud Teplice postoupí do finále, bude se hrát na teplickém stadionu bez ohledu na soupeře.