Ve středu 14. dubna proběhne semifinálový los

Ve středu 14. dubna proběhne semifinálový los

Los semifinále MOL Cupu proběhne ve středu 14. dubna 2021 od 11:00 v přímém přenosu na YouTube MOL Cupu. V osudí bude kromě obhájce trofeje, pražské Sparty, také plzeňská Viktoria a Teplice.

Teplice na cestě do čtvrtfinále zdolaly postupně SK Benešov, Chlumec nad Cidlinou, Zbrojovku Brno a Mladou Boleslav. Čtvrtfinálový souboj s boleslavským celkem rozhodl dvěma góly Pavel Moulis, který se prosadil v obou poločasech zápasu.

Sparta v minulém ročníku porazila ve finále Liberec. V aktuální sezóně začala svou cestu za obhajobou ve třetím kole, ve kterém porazila druholigové Blansko 2:0 po gólech Karlssona a Součka. V osmifinále si poradila s Baníkem Ostrava díky penaltě proměně Dávidem Hanckem v závěru utkání.

A ve čtvrtfinále otočila skóre v zápase s Jabloncem, který porazila nakonec suverénně 4:1 po dvou gólech Ladislava Krejčího mladšího, jedné trefě Ladislava Krejčího staršího a jednom gólu Davida Karlssona.

Plzeňská Viktoria nejprve přešla přes Přepeře po výhře 7:0, následně porazila 3:1 druholigový Hradec Králové. Ve čtvrtfinále narazila na severočeský Liberec a tuhou bitvu rozhodl střídající Ondřej Mihálik v 87. minutě. Jeho gól tak posunul Plzeň do semifinále.

Poslední semifinalista vzejde z dvojice SK Sigma Olomouc/SK Slavia Praha. Jejich vzájemné utkání zatím nemá stanovený přesný termín i s ohledem na účast červenobílých ve čtvrtfinále Evropské ligy. Souhrn úvodních tří čtvrtfinálových zápasů najdete ZDE.

Oficiálním hracím dnem semifinále je středa 28. dubna 2021, finále by se mělo odehrát ve středu 12. května 2021.