Nejtěsnější možné vítězství posunulo do čtvrtfinále Spartu

Nejtěsnější možné vítězství posunulo do čtvrtfinále Spartu

Fotbalisté Sparty porazili v osmifinále domácího poháru Ostravu 1:0. O vítězství obhájce trofeje rozhodl v 89. minutě obránce Dávid Hancko z penalty, které předcházelo vyloučení záložníka Filipa Kaloče. Pražané vyřadili Baník v této fázi soutěže ve druhé sezoně za sebou.

Duel se měl původně odehrát před dvěma týdny, kvůli koronaviru v týmu Sparty a karanténě ale byl odložen. V domácí brance nastoupil Heča, který si v prvním poločase poradil s pokusy Kaloče a Tetoura. Na opačné straně skončila Wiesnerova tečovaná střela na boční síti.

Sparta si největší šanci vypracovala až v 67. minutě, Hložek ale zblízka Laštůvku nepřekonal. V 88. minutě Kaloč ve vápně stáhl Ladislava Krejčího mladšího a rozhodčí Julínek odpískal pokutový kop. Kaločovi navíc udělil druhou žlutou kartu. Odpovědnost vzal na sebe Hancko, který skóroval i přesto, že Laštůvka vystihl směr jeho střely.

Letenští vyhráli pod trenérem Pavlem Vrbou, který dříve působil v Baníku jako hráč i kouč, také pátý soutěžní zápas.

Mezi osm nejlepších už postoupily Slavia, Olomouc, Teplice, Plzeň a loňský finalista Liberec. O zbylých dvou čtvrtfinalistech se rozhodne během reprezentační pauzy, kdy se utkají Mladá Boleslav se Slováckem a druholigová Vlašim s Jabloncem.