Ostrava v poháru porazila Třinec a v dalším kole ji čeká Sparta

Ostrava v poháru porazila Třinec a v dalším kole ji čeká Sparta

Fotbalisté Ostravy porazili v dohrávce 3. kola domácího poháru MOL Cupu druholigový Třinec 2:0 a stali se posledními osmifinalisty soutěže. Slezské derby, hrané v tréninkovém areálu Vista, rozhodl v druhém poločase dvěma góly obránce Jakub Pokorný. Baník v dalším kole nastoupí na hřišti pražské Sparty.

Trenér Baníku Luboš Kozel šetřil některé opory a dal šanci hráčům, kteří nepatří do obvyklé základní sestavy. V páté minutě mohl otevřít skóre Jánoš, který ale trefil pouze tyč.

Třinečtí svěřenci bývalého ligového trenéra Františka Straky, kteří příští týden vstoupí do jarní části druhé ligy, odolávali až do 67. minuty. Poté si na Jánošův centr z přímého kopu z pravé strany naskočil Pokorný a hlavou otevřel skóre. Oba hráči Baníku si spolupráci po totožné situaci zopakovali v 86. minutě.

Zápas mezi Ostravou a Třincem se uskutečnil až na čtvrtý pokus. Na podzim se mělo hrát dvakrát na půdě druholigového týmu, ale duel pokaždé odložila pandemie covidu-19. Soupeři si poté prohodili pořadatelství a na začátku února pro změnu zhatilo utkání nepříznivé počasí.

MOL Cup byl v průběhu podzimu kvůli koronavirové situaci v zemi přerušen až do konce roku, 3. kolo se proto netradičně dohrávalo až v jarní části sezony.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:

Baník Ostrava - Třinec 2:0 (0:0)

Branky: 67. a 86. Pokorný.

Sestava Ostravy: Murin - Sanneh, Pokorný, Svozil, Juroška - Sor, Jánoš, Kaloč (60. Tetour), Drozd (60. Šašinka), Buchta (79. Holzer) - Zajíc (81. Stronati). Trenér: Kozel.

Foto: FC Baník Ostrava