Fotbalisté Slavie vstoupí proti Dukle do domácího poháru

Fotbalisté Slavie vstoupí proti Dukle do domácího poháru

Fotbalisté Slavie v úterý v malém pražském derby proti druholigové Dukle vstoupí do domácího poháru MOL Cupu. Červenobílí se představí v první ze sedmi zbývajících dohrávek 3. kola soutěže, která byla na podzim kvůli koronavirové situaci v zemi přerušena.

Domácí pohár se hrál naposledy na začátku října, poté Fotbalová asociace ČR, která soutěž řídí, rozhodla o jejím přerušení do konce roku. Z 3. kola zbývá odehrát vedle duelu Slavie s Duklou ještě šest zápasů, z nichž přesný termín zatím má jen utkání Olomouce s Domažlicemi, které je na programu 10. února. Týmy si po dohodě vyměnily pořadatelství a hrát se bude na hřišti prvoligové Sigmy.

Slavia coby úřadující ligový mistr vstupuje do MOL Cupu stejně jako další čtyři účastníci evropských pohárů Plzeň, Sparta, Jablonec a Liberec až ve 3. kole.

Červenobílí bez porážky vedou prvoligovou tabulku a proti osmému týmu druhé ligy jsou jasným favoritem. Zatímco Slavia v sobotu na úvod jarní sezony porazila po obratu Olomouc 3:1, Duklu vstup do druhé ligy čeká až na začátku března.

Trenér červenobílých Jindřich Trpišovský plánuje šetřit některé opory a dát šanci dalším hráčům. "Změny v sestavě budou, v lednu máme hodně zápasů. Kádr jsme si i kvůli covidu ponechali širší. Hráči, kteří se vrátili z hostování, teď mají velkou šanci," řekl Trpišovský, jehož svěřenci domácí pohár vyhráli v letech 2018 a 2019.

"Samozřejmě chceme jít do finále a pohár vyhrát. Protočíme se a dostanou šanci jiní hráči, kteří si to zaslouží. Kluci určitě odvedou fantastickou práci," uvedl slávistický útočník Jan Kuchta, který proti Olomouci vstřelil dvě branky.

Řada utkání prvních dvou kol MOL Cupu se na podzim neuskutečnila. Některé kluby z nižších soutěží odstoupily kvůli povinnosti absolvovat před zápasy se soupeři z dvou nejvyšších lig test na covid-19 a hrozbě celotýmových karantén pro neprofesionální mužstva. Ve 3. kole po kontumaci postoupily bez boje dál České Budějovice, dalších osm celků včetně Sparty si pak zajistilo účast v osmifinále sportovní cestou na hřišti.

Zápas Slavie s Duklou začne v úterý v Edenu v 15:30. Kvůli trvajícím opatřením proti koronaviru stále nemohou do hledišť fanoušci.