Na finále MOL Cupu mohou fanoušci obou týmů

Na finále MOL Cupu mohou fanoušci obou týmů

Finálové utkání MOL Cupu se odehraje ve středu 1. července i za přítomnosti fanoušků obou klubů. Závěrečný duel aktuálního ročníku pohárové soutěže uvidí přímo na libereckém stadionu příznivci jak domácího týmu, tak Sparty.

„Fotbalová asociace České republiky, stejně jako jakýkoliv jiný subjekt, musí dodržovat stanovená hygienická opatření. Na druhou stranu, pohár je z mého pohledu specifické utkání. Chtěli jsme, aby se na zápas za každou cenu dostali fanoušci obou týmů, takže jsme požádali Ministerstvo zdravotnictví o výjimku a bylo nám vyhověno, což samozřejmě kvitujeme,“ uvedl předseda asociace Martin Malík.

Finále se odehraje na libereckém Stadionu U Nisy mezi domácím Slovanem a pražskou Spartou. Zatímco domácí výběr postoupil do finále po výhře v semifinále nad Sigmou Olomouc, Sparta v semifinále zdolala plzeňskou Viktorii.

O trofej pro vítěze se bude hrát ve středu 1. července s výkopem od 20:15. Kapacita i přes výjimku bude snížena, stejně jako na ligové zápasy, jelikož stále platí nařízení o oddělených sektorech i nutnosti zachovávat odstupy. Pro fanoušky obou týmů bude k dispozici 2300 vstupenek. I s ohledem na počet lidí, kteří zajišťují veškerý servis na stadionu směrem k samotnému utkání.

„Samozřejmě je to málo, ale na druhou stranu fanoušci určitě ocení, že tam mohou být přítomni příznivci obou táborů,“ pokračoval předseda FAČR Malík.

Speciální režim bude mít i předávání trofeje či medailí, inspiraci představitelé FAČR našli v zahraničí. „Medaile si hráči rozdají mezi sebou. My si necháme všichni udělat testy na koronavirus. Kdo bude negativní, tak bude předávat trofej,“ dodal se Martin Malík.