3. kolo MOL Cupu: Do poháru vstoupili i největší favorité

3. kolo MOL Cupu: Do poháru vstoupili i největší favorité

Ve 3. kole se dnes představili také další účastníci nejvyšší české soutěže. Mezi ně patřila například Viktoria Plzeň, obhájce loňského poháru Slavia Praha nebo její největší rival, pražská Sparta. Všechny zmíněné kluby postoupit do osmifinále dokázaly, ale cestu k tomuto úspěchu zažil každý z nich odlišnou.

Od 16 hodin se představily oba momentálně nejlépe postavené celky FORTUNA:LIGY. Slavia na hřišti Viktorie Žižkov přivítala Vyšehrad a od začátku utkání na hřišti dominovala. Svůj dobrý výkon zároveň zúročila velkým množstvím vstřelených gólů a o poločase šli hráči do kabin za rozhodnutého stavu 5:0. Slavia nepřestala tlačit ani v půli druhé, na jejímž začátku šli hosté do deseti. V ní přidala další tři branky a vysokým vítězstvím 8:0 si jednoznačně došla pro postup. 

Také Viktoria Plzeň do utkání proti domácímu Hlučínu vstoupila dobře. Ve 28. mintutě zvyšoval na 0:2 Procházka a toto vedení zvýšil z přímého volného kopu v 50. minutě Dominik Janošek. Výsledné skóre upravil v 64. minutě domácí Heiník na 1:3, takže se Viktoria může těšit na osmifinálový los, který proběhne v pátek 4. října. 

Velké potíže s postupem měla Sparta, která přijela do Jihlavy po nevydařeném ligovém derby. Vysočina dokázala dobře využít momentálního rozpoložení pražanů a od začátku jim byla vyrovnaným soupeřem. Na úvodní gól Libora Kozáka dokázal velmi rychle zareagovat domácí Tomáš Smejkal a do šaten se šlo za vyrovnaného stavu 1:1. Ten trval i po velkém náporu domácích na začátku druhého poločasu, jelikož hráči Jihlavy nedokázali využít několik příležitostí. Následně začala mít převahu Sparta, která ji už zužitkovat dokázala. V 86. minutě se hlavou prosadil Martin Hašek, čímž hosty velmi přiblížil postupu. To nakonec nezměnila ani velká šance domácích v posledních sekundách, kterou měl stoper Tijani. Prodloužení totiž rychlým výběhem odmítl brankář Nita.

Jediným neúspěšným celkem FORTUNA:LIGY se stala Karviná. Ta na domácím hřišti nestačila na druholigový Žižkov a její cesta letošním pohárem končí již ve 3. kole po porážce 0:2. Utkání rozhodly trefy v záverečných minutách každého poločasu. Z dnešních utkání vzešli také další osmifinalisté, kterými jsou Liberec, Dukla, Dynamo České Budějovice a ostravský Baník.

Kompletní výsledky 3. kola naleznete zde.

FOTO: SK Slavia Praha