2. kolo MOL Cupu: Příbram zaváhala a soutěž pro ni končí

2. kolo MOL Cupu: Příbram zaváhala a soutěž pro ni končí

V dalších utkáních 2. kola se představili také zbylí účastníci z FORTUNA:LIGY. Z nich překvapila nejvíce Příbram, pro kterou překvapivě letošní pohárová cesta skončila hned na začátku. Ostatní celky z nejvyšší soutěže své zápasy zvládli a objeví se v kole třetím.

V televizním utkání mezi Sokolem Lanžhot a Baníkem Ostrava se dostal favorit do vedení hned ve 2. minutě. Timotej Královič však po pohledné akci dokázal srovnat a domácí poté měli několik příležitostí na přidání další branky. Baník však ukázal svou sílu a během sedmi minut dvěma brankami rozhodl utkání. Obě branky vstřelil kapitán hostů, Milan Baroš.

Zřejmě největší překvapení se událo v utkání Chlumec nad Cidlinou - Příbram. Chlumec poslal do vedení hned v 13. minutě Labík, na což hosté nedokázali dlouho reagovat. Dočkali se až v 56. minutě, kdy se podařilo srovnat Radku Voltrovi. To nakonec domácímu outsiderovi nemuselo vůbec vadit, jelikož překvapení dne dokonal v nastaveném čase Jan Novotný a poslal tak svůj tým do dalších bojů. Dvě utkání nenašly svého vítěze ani po prodloužení a o postupujícím musely rozhodnout až pokutové kopy. V nich se více dařilo Domažlicím a Varnsdorfu, takže se už v dalších zápasech nepředstaví Ústí nad Labem a Táborsko.

Nejvyšší vítězství zaznamenala Opava, která hrála na hřišti Olešnice u Bouzova. Slezané svého soupeře od začátku zápasu k ničemu vážnému nepustili a zabránili tak možným komplikacím. Klid hostům dodal v 10. minutě Dědič, poté se delší dobu skóre neměnilo, ale ještě do konce poločasu situaci více zklidnil Bernardina. V druhém poločase hráči Opavy přidali další čytři branky a uzavřeli stav utkání na 0:6.

Kompletní výsledky 2. kola naleznete zde.