2. kolo MOL Cupu: V úvodních zápasech favorité nezaváhali

2. kolo MOL Cupu: V úvodních zápasech favorité nezaváhali

Dnes byly na programu čtyři úvodní zápasy 2. kola MOL Cupu, ve kterém se představili také dva týmy z FORTUNA:LIGY. Všichni favorité zvládli utkání na půdě svého soupeře a postupují do dalšího kola.

Hned ve třech zápasech bylo k vidění pět gólů na straně vítěze. Třinec dokázal zvítězit 5:0 na hřišti TJ Valašského Meziříčí, přičemž největší podíl na vítězství měl, alespoň dle statistik, třígólový Tomáš Wojnar. Stejným výsledkem dopadlo také utkání SFK Vrchovina - 1. FC Slovácko. Hosté už v prvním poločase jednoznačně ukázali, že nehodlají nic podcenit a čtyřmi góly rozhodli o osudu utkání. O všech pět gólů se nakonec postarali Jan Kalabiška a Lukáš Sadílek, který hattrickem napodobil třineckého Wojnara.

Sigma Olomouc si vstup do pohárového ročníku asi představovala lépe, ale nakonec ukázala svou sílu. Hned v 11. minutě ji totiž zaskočil Jiří Kolačný, který poslal Slovan Rosice do vedení. Srovnání se Sigma dočkala až v 34. minutě a klid ji dodal až gól Nešpora těsně před koncem poločasu. Naději domácích pohřbila třetí a čtvrtá branka, které padly pouhé tři minuty po sobě v 59., respektive 62. minutě. Na závěrečných 1:5 uzavíral před koncem Ismar Tandir. 

Nejvyrovnanější utkání se odehrálo v Dolním Benešově, kde zdejší klub, hrající MSFL, dokázal potrápit druholigový Prostějov. Zápas měl přitom jednoznačný průběh. Prostějov hned po poločase ve 47. minutě navyšoval stav již na 0:3 a zdálo se, že je o vítězi rozhodnuto. Gól Jana Romaněnka v 67. minutě ale dal Benešovu naději na návrat do utkání, což potvrdil ještě gól Blahuty o čtvrthodinu později. Vyrovnávací gól však domácí přidat nedokázali a tak do dalšího kola postupují hráči 1. SK Prostějov.

Kompletní výsledky 2. kola naleznete zde.