Pohárové finále potřetí v Olomouci

Pohárové finále potřetí v Olomouci

Olomoucký Andrův stadion je potřetí dějištěm finálového zápasu domácí pohárové soutěže – MOL Cupu. Ta na něm vyvrcholí znovu po dvou letech, kdy se o primát utkaly Zlín s Opavou. V roce 2017 se ve skvělé atmosféře radovali z triumfu hráči Zlína pod vedením Bohumila Páníka, který do finálové bitvy povede ostravský Baník. Tehdejší triumf měl pro Zlín velký význam: po 47 letech ovládli domácí pohár, čímž si navíc předloni zajistili také start v základní skupině Evropské ligy.

Andrův stadion, který 10. června přivítá také českou reprezentaci v duelu kvalifikace ME proti Černé Hoře, hostí pohárové finále tedy potřetí ve finálové historii českého poháru: v roce 2005 zde slavil právě ostravský Baník po výhře 2:1 nad Slováckem.

Olomoucký Andrův stadion se tak dnes dostává na pomyslné druhé místo mezi hostitelskými stadiony finále MOL Cupu. Zmíněné finále Baník – Slovácko bylo také vůbec prvním, kdy jej nesledovali fanoušci na stadionu Evžena Rošického v Praze. Tam se hrálo nepřetržitě v letech 1994 – 2004, pak také třikrát za sebou v letech 2007, 2008 a 2009, kdy strahovský stadion viděl finálovou bitvu zatím naposledy.

Celkem se zde tedy hrálo 14x, což ze stadionu Evžena Rošického činí zatím suverénní pořadatelskou jedničku. Za Olomoucí je pak se dvěma finálovými zápasy Mladá Boleslav, sedm stadionů hostilo finále jednou (Liberec, Letná, Jihlava, Plzeň, Chomutov, Eden, Teplice).