V semifinále dojde na derby, Baník vyzve Bohemians

V semifinále dojde na derby, Baník vyzve Bohemians

MOL Cup 2018/2019 zná složení semifinálových dvojic. Pražští Bohemians ve svém historicky prvním semifinále zamíří na půdu Baníku Ostrava, druhý souboj pak obstará tradiční pražské derby Slavie se Spartou.

V závěru aktuální české fotbalové sezony tak dojde hned třikrát k souboji pražských "S", když se oba soupeři utkají ještě v rámci základní části ligové soutěže a také následné nadstavby. Všechna tři střetnutí přitom bude hostit slávistický Sinobo Stadium.

Oficiálním hracím termínem je středa 24. dubna, přesné časy začátků zápasů budou stanoveny později.

"Předchozí roky jsme hodně hrávali venku, jsme rádi, že teď hrajeme doma. Papírově je Bohemka nejschůdnější, ale pozor, hráli jsme s nimi dvě vyrovnaná utkání. Víme, o co hrajeme, že je ve hře postup do 3. předkola Evropské ligy. A to je motivace pro všechny, pro hráče, pro vedení, pro celé město," uvedl sportovní ředitel Baníku Marek Jankulovski.

"Postup do semifinále je velký úspěch, ale já doufám, že půjdeme ještě dál. Bude to těžké, ale popereme se o to. Chceme minimálně do finále," řekl ředitel Bohemians Darek Jakubowicz.

"Přání bylo hlavně hrát doma, což se nám opět nesplnilo. Zápas v Edenu je asi ten nejtěžší, který může kterýkoliv tým potkat. Ale pojedeme tam s cílem postoupit. Jako sparťan moc nechcete třikrát za sebou jet do Edenu, ale musíme se s tím vyrovnat a ty zápasy zvládnout," řekl člen představenstva Sparty Adam Kotalík. "Pohár je dnes soutěž, ve které jsme trofeji nejblíže. Dva zápasy od trofeje, takže tomu určitě dáme prioritu," dodal.

"Máme štěstí na ty zápasy doma. Měla by to pro nás být výhoda, ale je to derby a to je něco jiného než jakýkoliv jiný zápas. Bude to krásný zápas pro fanoušky. My jsme hlavně rádi, že hrajeme doma, v tom nabitém programu ušetříme síly. Jen škoda, že to není o kolo dál. Samozřejmě je motivací získat poprvé double," řekl novinářům člen představenstva Slavie Jiří Bílek.

Semifinále MOL Cupu 2018/2019

24. dubna 2019

SK Slavia Praha - AC Sparta Praha
FC Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905