Jindřišek: Pohár je ještě daleko, ale proč se o něj nepokusit

Jindřišek: Pohár je ještě daleko, ale proč se o něj nepokusit

Pražané se pořetí v historii podívají do čtvrtfinále, ve kterém vyzvou olomouckou Sigmu. Pohárovou trofej vyhlíží i nejzkušenější hráč klokanů a člen Klubu legend, Josef Jindřišek, jenž působí v pražských Bohemians od roku 2009.

Jak byste zatím zhodnotil vaši cestu MOL Cupem?
Jednoznačně kladně, stále máme o co hrát. Postoupili jsme až sem, žádné komplikace jsme v zápasech neměli. Jenom pozitivní dojmy.

Potřetí v historii poháru se Bohemians dostali do čtvrtfinále a navíc hrajete doma. Bude pro vás domácí prostředí výhodou?
Domácí prostředí je pro nás velkou výhodou. Pro každého je výhodou hrát doma. Fanoušci v Ďolíčku nás vždycky hnali kupředu a dodávali nám sílu a doufáme, že se jim odměníme.

Fanoušci vás určitě poženou, ale Sigma přeci jen ožila a na jaře nasbírala v lize už 12 bodů. Jaké vidíte šance na postup?
Olomouc se v posledních zápasech hodně zvedla. Předvádí útočný fotbal a dává hodně branek. Nebude to jednoduchý zápas. Ale já věřím, že máme na to ji vyřadit.

Postavení v tabulce vám moc šancí jak se dostat do pohárové Evropy nedává, ale skrze MOL Cup tu šance je. Bavíte se v týmu o té variantě, že se přes MOL Cup probijete do Evropy?
Tahle myšlenka nám koluje v hlavě asi všem. V týmu jsme se o tom bavili a jsme si vědomi toho, že tam šance tam je a budeme dělat vše pro to, abychom se k té pohárové Evropě přiblížili. I když je to ještě hodně daleko, proč se o to nepokusit.

Devadesátiminutový zápas jste si zahrál naposledy na začátku února proti Dukle a v osmifinále MOL Cupu jste odehrál sedm minut. Dá se říci, že ve čtvrtfinále budete plnit spíše takovou roli žolíka?
Jestli to bude role žolíka, tak to nevím. Nechám na trenérovi, jak to postaví. Máte pravdu, že jsem toho moc neodehrál. V jednom zápase v MOL Cupu jsem byl navíc i zraněný, ale teď jsem plně připraven a těším se, že budu moct klukům na hřišti zase pomoct.

V Bohemce jste již od roku 2009. Doufáte v úspěch v MOL Cupu a získání první trofeje?
Tak jelikož se má fotbalová kariéra krátí a může to být má poslední šance na získání trofeje, tak věřím, že by se nám to tentokrát mohlo povést.

Předtím jste dva roky působil právě v Sigmě Olomouc. Vnímáte tyto zápasy nějak speciálně?
Určitě jsou pro mě zápasy s Olomoucí speciální. Sice jsem tam hrál už před nějakou dobou, ale znám tam ty kluky, znám trenéra gólmanů. Určitá spojitost tam se Sigmou je. A to stejně tak s Jabloncem. To jsou pro mě také speciální zápasy.

V přestupovém období jste přišli o hráče, kteří nastupovali v základní jedenáctce a na marodce je stále váš pětigólový střelec Júsuf. Je to pro vás velká komplikace?
Komplikace to samozřejmě je. Ještě to bylo podpořené smůlou, protože se nám Júsuf zranil, ale už je zapojen plně do tréninku a měl by být brzy k dispozici a pomoct nám v důležitých záchranářských bojích.

Situace Klokanů v ligové soutěži není příliš růžová. Věříte i tento rok v záchranu v nejvyšší soutěži?
Věřím našemu týmu jako jsem věřil vždycky. Není to ideální, ale ještě se může stát mnoho. Nic není rozhodnuté.

Koho byste si přál za soupeře pro případné další pohárové boje?
Kdybych si měl vybrat mezi slabším a silnějším týmem, tak bych volil ten silnější. Sparta, ta by byla ideální.