Martin Jindráček: Spartě nedáme nic zadarmo

Martin Jindráček: Spartě nedáme nic zadarmo

V aktuálním ligovém ročníku zasáhl do jedenácti zápasů, v nichž ještě gól nezaznamenal, zato v poháru se mu již podařil kousek, který se fotbalistovi nestává každý den. V osmifinálovém duelu s Duklou zaznamenal hattrick, který nasměroval jeho tým do nejlepší osmičky, a Severočeši si tak i díky němu zahrají poprvé po čtyřech letech v jarních pohárových bojích. Před čtvrtfinálovým soubojem se Spartou jsme si povídali s útočníkem Teplic Martinem Jindráčkem.

Martine, jak vlastně hodnotíte dosavadní vystoupení Teplic v MOL Cupu? Výsledkově to klape, co herní projev?
Třikrát jsme zatím jeli do Prahy a třikrát to dopadlo dobře, i když ve 3. kole s Vltavínem to bylo hodně těsné. Jsme ale rádi, že se nám podařilo zejména utkání na Dukle, kde jsme předvedli zatím asi nejlepší výkon. I když to nebylo bez chyb a soupeř měl svoje šance, zvládli jsme to.

Zápas se povedl hlavně vám, dokázal jste vstřelit tři branky. Byl to podle vás nejlepší výkon, jaký jste kdy předvedl?
To neumím říct. Ne všechno se určitě povedlo. Jasně, dal jsem tři branky, ale byly tam i situace, kdy jsme mohli inkasovat a všechno mohlo být jinak. Abych řekl pravdu, nad svým výkonem jsem moc nepřemýšlel, vždy mi jde o to, aby se dařilo hlavně týmu.

Start do jarní části ligové soutěže se asi nevydařil úplně podle představ. Tři zápasy, jeden bod a jeden vstřelený gól… Kde vás nejvíc tlačí pata?
Jak už jste řekl, nedáváme góly. Neřekl bych, že jsme v těch zápasech byly horším týmem, ale musíme být produktivnější. Je třeba škoda, že jsme nepřivezli bod ze Slavie, tam nebyl až tak daleko a byl by hodně cenný. Každopádně těch bodů je do konce jara ve hře ještě dost a já věřím, že jedna výhra nás může nakopnout.

Díváte se v tabulce spíš směrem nahoru nebo spíš utíkáte ze záchranářských pozic?
Takhle nad tím nepřemýšlíme. Samozřejmě, že musíme sbírat body, ale musíme se především soustředit na vlastní výkony. Navíc díky nadstavbě určitě nebude v lize o motivaci až do konce jara nouze.

V pohárovém čtvrtfinále vás čeká Sparta. Je velká výhoda, že soupeře přivítáte doma?
To zcela určitě. Nejsme favorit, ale v tom je kouzlo poháru, že o všem rozhoduje jeden zápas. A to, že jej budeme moci odehrát před vlastními fanoušky, je obrovská výhoda. Věřím, že nás přijdou podpořit v co největším počtu.

Co očekáváte od toho souboje?
I když se teď hodně mluví o tom, že není v optimální pohodě, nemusí to vůbec nic znamenat. Vždyť v srpnu na startu ligy, jsme s nimi prohráli doma o čtyři branky. Navíc šanci teď začínají dostávat mladší kluci a do toho se vrátil Bořek Dočkal, což je pro Spartu velké povzbuzení. Ale ani my jim určitě nedáme nic zadarmo.

Navíc jste si ověřili, že se Spartou se dá hrát. Před Vánoci jste si odvezli z Letné všechny body a nedostali gól…
Hráli jsme tam tehdy hodně organizovaně a disciplinovaně. Myslím, že jsme si ty tři body zasloužili. Ale jak už jsem naznačil, v poháru přijede Na Stínadla jiná Sparta a my se budeme muset připravit ještě lépe.

Zabýváte se v klubu myšlenkou na celkové vítězství?
Určitě bychom chtěli uspět, vítězství v poháru navíc znamená účast v Evropě, což by bylo určitě hodně nečekané, ale o to lepší. Jjak už jsem říkal, pohár je ošemetná soutěž, kde stačí vždy uspět v jednom zápasu, takže proč ne... Proč bychom nemohli MOL Cup vyhrát. Dvakrát už se to v minulosti podařilo.