Teplice a Slavia postupují do čtvrtfinále

Teplice a Slavia postupují do čtvrtfinále

Český fotbalový pohár MOL Cup už zná sedm čtvrtfinalistů. Do jarních bojů dnes postoupily Teplice po výhře 3:1 na hřišti Dukly Praha a také obhájce Slavia. Červenobílí v osmifinále porazili posledního účastníka z nižších soutěží Chrudim rovněž 3:1.

Severočeši v závěru první půle poslední tým ligové tabulky zatlačili. Moulise ještě vychytal gólman Hruška a Vondráček hlavičkoval nad břevno. Ve 45. minutě se však prosadil hlavou opět Jindráček po Kučerově centru.
Po změně stran se jako první prosadily Teplice. V 64. minutě si na roh naskočil Jindráček a razantní hlavičkou znovu překonal Hrušku.
Domácí v 86. minutě snížili po trefě střídajícího Brandnera, jehož před odkrytou brankou našel Djuranovič. Dukla ale už víc nestihla, Podaného ránu z přímého kopu vyrazil pozorný Grigar.

Slavia v poháru potvrdila roli papírového favorita proti druholigové Chrudimi. I bez řady zraněných hráčů a bez reprezentantů vyhrála 3:1. Pražané vedli díky brankám Sýkory, Hušbauera a Frydrycha už 3:0, až poté soupeř z druhé ligy korigoval výsledek brankou Vašulína.
Další branka už nepadla a zápas skončil stejným výsledkem pro Slavii jako předchozí dva vzájemné pohárové duely v Chrudimi v roce 2014 a předloni.

Posledního čtvrtfinalistu poháru určí souboj mezi Opavou a pražskou Spartou, který se odehraje 28. listopadu.

Osmifinále fotbalového poháru MOL Cupu:

Dukla Praha - FK Teplice 1:3 (0:2)

Branky: 86. Brandner - 11., 45. a 64. Jindráček. Rozhodčí: Královec - Pospíšil, Kožár. Bez karet. Diváci: 374.

Dukla: Hruška - Miloševič, Ostojič, Bezpalec, Chlumecký - Bilovský, Kott (66. Breda), Doumbia (76. Mentberger), Podaný - Djuranovič, Schranz (66. Brandner). Trenér: Skuhravý.

Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Hošek, Hyčka - Moulis, Soungole, Kučera (73. Kodad), Trubač (84. Knapík) - Hora, Jindráček (74. Vošahlík). Trenér: Hejkal.

Slavia Praha - Chrudim 3:1 (2:0)

Branky: 10. Sýkora, 22. Hušbauer z pen., 68. Frydrych - 70. Vašulín. Rozhodčí: Ginzel - Myška, Novák. ŽK: Sixta, Sulík (oba Chrudim). Diváci: 3512.

Sestava Slavie: Kovář - Frydrych, Jugas, Deli, Zelený - Hušbauer, Traoré - Baluta (66. Matoušek), Sýkora (89. Vaněk), Olayinka - Škoda (66. Mešanovič). Trenér: Trpišovský.