Kádr rozšíříme a zkvalitníme, slíbil po postupu do EL Grygera

Kádr rozšíříme a zkvalitníme, slíbil po postupu do EL Grygera

Po středečním vítězství Manchesteru United ve finále Evropské ligy mají fotbalisté Zlína jistou účast v základní skupině příštího ročníku evropské pohárové soutěže a s tím spojený jistý příjem 70 milionů korun. V klubu po výhře anglického favorita nad Ajaxem Amsterodam 2:0 zavládla radost a vedení může spřádat plány na start v kvalitní mezinárodní konkurenci. Aby v ní "ševci" uspěli, chystají výraznou obměnu kádru.

"Čeká nás v příští sezoně náročný program. Nyní se rozběhne naplno naše práce. Čekali jsme, jak dopadne finálový zápas, a nyní máme jistotu," uvedl v rozhovoru pro Českou televizi manažer fotbalistů Zlína Zdeněk Grygera.

Kádr opustí po sezoně dvě opory, stoper Jakub Jugas a středopolař Vukadin Vukadinovič. "Nějaké odchody budou, tak musíme přivést nové hráče. Kádr rozšíříme a zkvalitníme. Důležité bude pracovat v klidu, nezmatkovat a nedělat přehmaty. Věřím, že to zvládneme,"řekl Grygera.

Vedení zlínského klubu současně řeší, kde bude zápasy Evropské ligy hrát. Stadion na Letné svými parametry a zázemím neodpovídá mezinárodním kritériím. V úvahu připadá Olomouc, kde Zlín vyhrál finále Českého poháru nad Opavou. Druhou variantou je nedaleké Uherské Hradiště, které má rovněž stadion odpovídající požadavkům UEFA. Před dvěma lety se na obou stadionech hrály zápasy mistrovství Evropy jednadvacítek.

Právě v Uherském Hradišti za necelý měsíc (23. června) nastoupí Zlín k finále Česko-Slovenského poháru, v němž se utká se Slovanem Bratislava.

"Tuto akci organizuje FAČR, který nás oslovil. Ještě se dolaďují detaily," řekl ČTK ředitel klubu Petr Pojezný. Ohledně možnosti hrát tam Evropskou ligu se čekalo na výsledek finále. "Jsme připraveni jednat. Rozhodnutí bude záležitostí majitelů obou klubů. Pan Červenka se s panem Zemkem velmi dobře znají," dodal Pojezný.