Vítězství v MOL eCupu slaví Pardubice

Vítězství v MOL eCupu slaví Pardubice

Virtuální podoba domácího poháru ve hře FIFA 20 zná svého vítěze. Nedělní dramatické Superfinále MOL eCupu ovládl hráč RIIJK, který reprezentoval Pardubice. V závěrečném utkání porazil hráče T9Laky z Plzně až v osmé sérii penaltového rozstřelu.

MOL eCUP je unikátní esportový projekt ve hře FIFA 20, ve kterém se spolu utkávají profesionální fotbalisté, profi gameři i fanoušci z řad široké veřejnosti. Ti reprezentují svůj oblíbený český klub.

„S úrovní premiérového ročníku tohoto turnaje jsem maximálně spokojený. Možná se zdá, že to jde proti našemu hlavnímu úkolu dostat co nejvíce dětí a hráčů na opravdová hřiště, ale dnes tvoří efotbal nedílnou součást fotbalových asociací i v zahraničí a ani my se nemůžeme tvářit, že tento fenomén neexistuje,“ říká generální sekretář FAČR Jan Pauly, který předal RIIJKovi v pražském hotelu Don Giovanni trofej pro vítěze MOL eCupu.

Štěpán Sobocki, který si ve světě efotbalu říká přezdívkou RIIJK, přešel v neděli nejprve v semifinále přes hráče Krtek88, jenž reprezentoval Nové Hodějovice. „V semifinále jsem měl proti sobě hráče, který byl takovým překvapením turnaje, takže hlavní pro mě bylo to nepodcenit a myslím, že jsem si dobrým defenzivním výkonem došel pro postup,“ komentoval semifinálovou bitvu RIIJK.

Ve finále pak narazil na hráče T9Laky, nejlepšího FIFA hráče České republiky podle žebříčku vydavatele hry, který obléká dres Plzně. Souboj se hrál na dvě vítězná utkání, o triumfu RIIJKa nakonec rozhodla až osmá série penaltového rozstřelu třetího finálového zápasu.


„Finále bylo velice napínavé, pro nás oba, ale i pro diváky. Rozhodovaly tam penalty, takže to bylo i o štěstí,“ vyjádřil se k finálovému klání vítěz RIIJK, jehož si pro MOL eCup zapůjčily Pardubice z týmu Entropiq.

Vítězství v premiérovém ročníku MOL eCupu, jehož superfinále bylo jako první turnajová soutěž ve hře FIFA 20 v České republice živě vysíláno, si RIIJK moc váží. „Je to pro mě důležité, měl jsem poslední dobou hodně druhých a třetích míst, ale výhru žádnou, tak jsem to docela potřeboval. Jsem rád i proto, že se jednalo o velký turnaj a ve finále jsem narazil na nejúspěšnějšího hráče poslední sezony,“ radoval se RIIJK.

Vítěz si kromě poháru pro šampiona odnesl také finanční odměnu ve výši 40 000 Kč, dále 55“ TCL televizi, PlayStation 4 Pro, poukaz na zapůjčení vozu Hyundai Kona electric, obrandovaný PS4 ovladač a palivovou kartu na 5 000 Kč od společnosti MOL.

Superfinále MOL eCup:

(hráno na dvě vítězná utkání)

semifinále: Pardubice – Nové Hodějovice 2:0, Plzeň – Bohemians 1905 2:1

o 3 místo: Bohemians 1905 – Nové Hodějovice 2:1

finále: Pardubice – Plzeň 2:1.

Konečné pořadí:

1. Pardubice (RIIJK)

2. Plzeň (T9Laky)

3. Bohemians 1905 (M4tk0)

4. Nové Hodějovice (Krtek88)


RozcestníkRozcestníkRozcestníkRozcestníkRozcestníkRozcestníkRozcestníkRozcestník