Zlín před osmi lety ve čtvrtfinále padl. Zvládne ho po postupu přes Spartu?

Zlín před osmi lety ve čtvrtfinále padl. Zvládne ho po postupu přes Spartu?

Fastav Zlín si dvakrát v historii zahrál semifinále MOL Cupu. Naposledy o něj před osmi lety ale bojoval proti pražské Slavii neúspěšně. Teď už za sebou mají Ševci vítězný duel se Spartou a vyhlížejí třetí semifinálovou účast v poháru.

Svěřenci Bohumila Páníka si zkraje sezony vysloužili přezdívku „český Leicester“. Coby nováček soutěže totiž překvapivě vedli ligu a hráli líbivý fotbal, a ačkoli po podzimní části klesli na čtvrtou příčku, velké ambice jim zůstávají nadále.

Teď si po osmi letech zahrají pohárové čtvrtfinále. Když se ho zúčastnili v roce 2009 naposledy, zastavili se na pražské Slavii. Doma s ní bezbrankově remizovali a ve vynucené odvetě prohráli 0:3.

V aktuálním ročníku MOL Cupu už přes jednoho velkého protivníka přešli – v říjnu si poradili se Spartou. „Fotbal je nevyzpytatelný. Zápas hráče utvrdil v tom, že můžou hrát s kýmkoliv,“ připomněl po cenném triumfu trenér Zlína Bohumil Páník.

Jeho svěřenci zdolali Spartu díky zásahům Marka Jordana, Harise Harby a Vukadina Vukadinoviče 3:1 po prodloužení.

„Je to můj první gól proti Spartě od doby, co jsem v Česku. Jsme rád, že jsem mužstvu pomohl. Postoupit přes Spartu, to je neuvěřitelný pocit,“ usmíval se Bosňan Haris Harba po vítězném zásahu do sítě Pražanů.

Na pohárovou Evropu ve Zlíně ovšem zatím nemyslí. „Ještě nad tím nepřemýšlíme. Jdeme zápas od zápasu,“ podotkl Harba.

Zlín ale mimo jiné může těšit, že má po třech letošních pohárových vystoupeních úctyhodné skóre: 11:1. Nutno však podotknout, že před soupeřem z Letné Zlínští čelili týmům z nižších soutěží – Třebíči a Tachovu, které porazili 4:0 a 4:0.

Ve čtvrtfinále změří výběr vedený koučem Bohumilem Páníkem síly s jedním z těchto týmů: Karviná/Dukla Praha, Slavia Praha, Bohemians 1905, Zbrojovka Brno, Opava, Mladá Boleslav, Táborsko/Slovan Liberec.

Dá Zlín zapomenout na nevydařené čtvrtfinále z roku 2009 a půjde dál směrem k pohárovému vrcholu?