Opava ve čtvrtfinále ještě nikdy neskórovala. Povede se jí to tentokrát?

Opava ve čtvrtfinále ještě nikdy neskórovala. Povede se jí to tentokrát?

Už počtvrté v historii si cestu do čtvrtfinále MOL Cupu proklestila Opava, které se navíc podařil přímo husarský kousek. Na cestě soutěží vyřadila úřadujícího ligového mistra z Plzně. Povede se ale Slezanům tento kousek na jaře napodobit? A jaká čtvrtfinálová bilance je provází?

V Opavě mají po podzimu velké oči. Třeba říct, že zaslouženě. Jejich milovaný tým se po podzimu uhnízdil na třetím místě Fortuna národní ligy s jen dvoubodovým odstupem na postupové příčky, navíc spolu s první Olomoucí nastřílel nejvíc branek ze všech (33). A dařilo se mu i v MOL Cupu, kde si zajistil účast ve čtvrtfinále. 

Opava nejprve vyřadila Petřkovice se Šumperkem, poté už ale narazila na ty nejtěžší váhy. Ve 3. kole potkala Slovácko, které v přestřelce udolala na jeho hřišti 4:3 po prodloužení, ve čtvrtfinále pak zkřížila síly s favorizovanou Plzní. Svěřenci kouče Romana Skuhravého byli jasným outsiderem, favorizovaného soka ale předčili ve všech směrech a nečekaně zvítězili 4:2!

"Pro nás to byl svátek. I přes brzký gól v naší síti jsme pořád hráli svou hru. To, že se kluci po gólu od Plzně nezlomí, je pro mě velká odměna," zářil po utkání Skuhravý. "Se zápasem jsme si měli poradit. Určitě je na místě, aby se jednotliví hráči zamysleli sami nad sebou a nad tím, jaký výkon podali. Skončí to tím, že několik z nich půjde na tribunu!" hřímal naopak plzeňský kouč Roman Pivarník.

S výsledkem už ale nic nezmohl. Postoupila Opava, kterou tak čeká už čtvrté pohárové čtvrtfinále. A v něm by ráda napravila svou předchozí bilanci. Zatím v něm totiž ani jednou neskórovala! I tak ale dokázala jednou postoupit ještě dál...

Stalo se tak před dvěma lety, kdy ve po bezbrankové remíze udolal Opava Jablonec 3:2 po penaltách. Byl z toho historický postup do semifinále, v něm ale opavskou pochodeň nemilosrdně zhaslo překvapení z Ratíškovic (3:0)...

I tak ale šlo o největší pohárový úspěch žluto-modrých v historii, neboť jejich zbylá dvě čtvrtfinále skončila vždy porážkami. Na jaře 1999 v něm doma podlehli 0:1 Liberci, o tři roky roky dříve je vyřadil pro změnu Jablonec (0:0, 2:3 na penalty).

Mohou hráči tentokrát Opavy tentokrát dojít až na samý vrchol?