MOL Cup má ve středu na programu poslední dvě osmifinále

MOL Cup má ve středu na programu poslední dvě osmifinále

Už ve středu se fanoušci dozví jména dvou posledních čtvrtfinalistů českého poháru. V boji o místenku mezi osmi nejlepšími celky soutěže se utkají Karviná s Duklou a Táborsko s Libercem. Kdo z nich si nakonec proklestí cestu dál?

Táborsko - Liberec

Netradičně už ve 13:00 vyběhnou ve středu na zelený pažit týmy druholigového Táborska a účastníka základní skupiny Evropské ligy, ambiciózního Liberce. Asi netřeba nijak zdůrazňovat, že jasným favoritem je Slovan, byť na domácí ligové scéně neprožívá nijak oslnivý podzim. Naposledy třeba horko těžko zachraňoval remízu se Slováckem a v tabulce mu s 15 body patří až 12. příčka, když uhrál jen tři vítězství.

Z ligy má tak k pohárovým příčkám pořádně daleko, o to větší motivaci uspět ale bude mít v MOL Cupu. V něm zatím v tomto ročníku sehrál jen jeden zápas a trpaslíka z Písku rozstřílel 5:1, teď ho ale čeká trochu jiná váha. Na druhou stranu ani Táborsko nevykazuje nijak oslnivou formu.

V tabulce FNL mu patří až 12. pozice a zvlášť doma to od souboru Petra Frňky není žádná hitparáda. Na vítězství před svými fanoušky čeká Táborsko už dlouhých pět kol, přičemž ve dvou posledních případech nevstřelilo gól ani Pardubicím, ani Českým Budějovicím. V poháru je to však jiná. V něm si Táborsko poradilo s Kladnem (4:0), Vltavínem (2:1) i favorizovanou Sigmou Olomouc (2:1).

Dokáží ale Jihočeši zaskočit i Slovan? 


Karviná - Dukla 

O tři hodiny později vyběhnou na trávník hráči Karviné a Dukly. Favorita bychom ale hledali jen marně. Oba týmy si navíc v uplynulém ligovém kole zvedly sebevědomí, když Karviná dokázala doma doma přejet 3:0 Bohemians a ze tří bodů se radovala i Dukla, jež porazila rozjetý Zlín na jeho půdě 1:0.

Tým z Julisky už takovou vzpruhu potřeboval jako sůl, neboť na výhru čekal dlouhých sedm ligových utkání! Herně to přitom špatné nebylo, Duklu ale dlouhodobě sráží nemohoucnost v koncovce i triviální chyby vzadu. Proto se v tabulce postupně propadla až na 14. pozici, díky triumfu ve Zlíně už je ale rázem na 10. příčce.

Pokud však chce pomýšlet na postup do evropských pohárů, musí vsadit na MOL Cup. V něm si už poradila s Převýšovem (3:0) i Velkým Meziříčím (2:1), Karviná má však větší kvalitu i zvuk. Navíc doma padla v tomto ročníku zatím pouze dvakrát, a to s Teplicemi a se Slováckem.

Zato právě Duklu složila v rámci 4. kola 2:1. Za vítěze se trefili Pavel Dreksa s Petrem Galuškou, v dresu hostů skóroval v závěru Marek Hanousek. Nabídne snad pohárový duel podobný příběh? Ještě dodejme, že na ceste do osmifinále už Karviná vyřídila Nový Jičín (2:1) i Prostějov, ten ale dokázala přemoci až v prodloužení (2:0 PP).


FOTO: ČTK