Bohemians už dorovnali své historické maximum. Postoupí až do finále?

Bohemians už dorovnali své historické maximum. Postoupí až do finále?

Fotbalisté Bohemians válí! Pod taktovkou protřelého kouče Miroslava Koubka jsou na skvělém šestém místě ligové tabulky a v MOL Cupu si zajistili postup do čtvrtfinále. Tak daleko přitom v českém poháru došli jen jednou, a to v premiérovém ročníku 1993/1994.

V Ďolíčku bylo v létě pořádně rušno. Klub opustila ofenzivní esa jako Jhon Mosquera, Rafael Acosta či hlavní střelec Patrik Schick, nabídkou z Plzně se navíc nechal zlákat úspěšný trenér Roman Pivarník. Na jeho pozici se přesunul zkušený lodivod Miroslav Koubek a fanoušci byli hodně zvědaví, jak si s tak citelným oslabením poradí. Někdejší kouč Slavie ale obstál přímo na jedničku.

Jeho tým už šokoval třeba remízou na půdě mistrovské Viktorie, kterou Koubek dovedl loni k titulu, a herní pohodu si "klokani" přenesli i do MOL Cupu. Nutno ale říct, že měli i velký štěstí na los. Po výhrách nad Štěchovicemi (3:2), Spartakem Hulín (2:0) a Královým Dvorem (3:1) postoupili do čtvrtfinále, čímž po dlouhých 23 letech zopakovali svůj historický výsledek z premiérové sezony českého poháru 1993/1994.

Tehdy sice museli absolvovat o zápas víc, to ale jejich letošní výsledek nijak nesnižuje. A už vůbec to nemůže nic zkazit na pohodové atmosféře v týmu. "Asi jste si všimli, že sestavu pro ligu a pohár nijak nerotuji. Není k tomu důvod. Ten program je jednoduchý a není třeba hráče šetřit. Do každého pohárového zápasu jdeme v té nejsilnější sestavě a bude to tak i příště," slíbil trenér Koubek v rozhovoru pro klubovou televizi.

A kam až tedy mohou "klokani" vystoupat? Záložník Martin Hašek se nebojí cílů nejvyšších. Zvlášť když i před čtvrtfinálovým losem mohou být Bohemians v roli nasazených... "Teď musíme počkat, koho dostaneme v dalším kole. Samozřejmě ale budeme chtít zase postoupit a dostat se ještě dál. Máme v plánu projít do Evropské ligy," prohlásil s úsměvem.

Může se tento velký vršovický sen proměnit v realitu?


FOTO: ČTK