Osmifinále: Spraví si Sparta chuť ve Zlíně? A může Opava zaskočit Plzeň?

Osmifinále: Spraví si Sparta chuť ve Zlíně? A může Opava zaskočit Plzeň?

Šesti středečními zápasy startuje osmifinále MOL Cupu, které nabídne hodně zajímavé konfrontace. Asi vůbec nejsledovanější zápas proběhne ve Zlíně, kde se představí Sparta. Ta má za sebou neúspěšné vystoupení ve šlágru 11. ligového kola v Plzni a fanoušci jsou zvědaví, jakým způsobem přistoupí k utkání s Jihomoravany.

Když se Letenští utkali nedávno se "ševci" na ligové scéně, byla z toho vypjatá bitva o čelo a remíza 1:1. Herní převahu měli tehdy Pražané, od té doby se však mnohé změnilo. A to platí pro oba tábory. Tak předně Spartu už nevede Zdeněk Ščasný, jehož po blamáži v derby se Slavií nahradil úspěšný kouč dorostu David Holoubek.

Ten sice dokázal trápící se hvězdy okamžitě pozvednout, v té nejtěžší výzvě ale neuspěl. V neděli padla jeho Sparta v Plzni 0:1, čímž si s tímto soupeřem připsala pátý nezdar v řadě. Hlavně se mu ale v tabulce vzdálila na sedm bodů, což se v konečném zúčtování může ukázat jako rozhodující faktor v boji o titul.

V kdovíjakém rozpoložení ale není ani Zlín. Po parádním vstupu do sezony začíná soubor Bohumila Páníka uvadat a v lize uhrál jen dva body z posledních tří kol. I tak ale drží čtvrtou příčku o tři body právě před Spartou a v poháru proti ní nastoupí s vědomím, že může jenom překvapit.

To Plzeň čeká ve středu zápas s nevyzpytatelnou Opavou. Pro třetí tým FNL je zápas s úřadujícím mistrem velký svátek a podlo toho k tomu jistě přistoupí fanoušci i hráči. Viktoriáni se tak mohou těšit na nepřátelské prostředí, kde Opava ztratila v této sezoně jen dva body z možných patnácti. Navíc je možné, že kouč Roman Pivarník zkusí pošetřit nějaké hráče před těžkým víkendovým zápasem na Dukle...

I tak je ale jeho družina vysokým favoritem, což platí také pro Mladou Boleslav v souboji s Hradcem Králové. Obhájce triumfu v českém poháru sice v sobotu ztratil výhru nad Brnem, i tak mu ale patří první příčka o skóre před Plzní. "Votroci" navíc nabrali sérii čtyř proher v řadě a v Boleslavi vyhráli naposledy v dubnu 2011.

Zajímavý střet prvoligových celků nabídne i bitva dvou nedalekých měst - Brna a Jihlavy. Favoritem jsou domácí, kteří po matném úvodu sezony konečně začínají střílet branky, to Jihlava se herně i výsledkově trápí. Nic na tom dosud nezměnil ani zkušený kouč Michal Bílek, který dobře ví, že prioritou musí být záchrana v lize. Vždyť Vysočina je v tabulce předposlední s pětibodovým odstupem na nesestupové příčky a o víkendu ji čeká důležitý duel právě v Brně! Na půdě Zbrojovky se tak představí dvakrát během čtyř dnů a je nabíledni, jaký zápas je pro ni ten důležitější...


Papírově nejlehčí úlohu budou mít v osmifinále MOL Cupu týmy Slavie a Bohemians. Rozjetí Pražané zvítězili v lize šestkrát v řadě a teď proti nim stojí třetiligové Litoměřicko, které však už v poháru dokázalo zaskočit Příbram i Ostravu. To "klokani" vyzvou taktéž doma Králův Dvůr, jenž šokoval vyřazením Teplic i Jablonce.

Zbylé dva osmifinálové zápásy (Táborsko vs. Liberec a Karviná vs. Dukla) se odehrají až 30. listopadu.

ROZPIS OSMIFINÁLOVÝCH UTKÁNÍ I S ČASEM VÝKOPU NAJDETE ZDE.


FOTO: ČTK