Souboj obra s trpaslíkem: Zaskočí amatéři z Chrudimi slávistické profíky?

Souboj obra s trpaslíkem: Zaskočí amatéři z Chrudimi slávistické profíky?

Už jen sedm zápasů zbývá odehrát ze třetího kola MOL Cupu, v němž se ještě představí obě pražská "S". Zatímco Sparta jede do Českých Budějovic, Slavii čeká papírově lehčí soupeř, třetiligová Chrudim. Dojde k velkému překvapení, nebo si "sešívaní" bezpečně zajistí postup dál?

Právě třetí kolo bylo slávistům osudné loni, kdy na půdě Ústí nad Labem ostudně padli 2:4. Podobné zaváhání nechtějí svěřenci Jaroslava Šilhavého za žádnou cenu dopustit a věří, že Chrudim nebude velkou překážkou. Na druhou stranu ale Pražané budou mít za sebou těžký duel na Spartě a je otázkou, v jakém složení se v pohárovém utkání vůbec představí.

Tak jako tak ovšem budou v roli vysokého favorita. Vždyť rozpočty obou klubů jsou nesrovnatelné, Chrudimi se navíc aktuálně příliš nedaří. V tabulce ČFL okupuje střed tabulky a za sebou mán dvě domácí porážky. Příliš optimismu nedodává jejím fanouškům ani fakt, že v lednovém přátelském střetnutí padla se Slavií 0:2.

I proto si hráči Chrudimi chtějí bitvu s prestižním sokem hlavně užít. "Slavia je můj oblíbený klub, fandím jí už odmalička. Ten zápas pro mě tedy hodně znamená," přiznává nejlepší pohárový střelec Chrudimi Lukáš Kopecký, který svému souboru zajistil postup přes divizní Kratonohy i favorizované Vítkovice. "Už se často stalo, že celek z ČFL vyřadil prvoligový tým. Tak proč bychom my nemohli vyřadit Slavii?" nebojí se konfrontace s Pražany.

Ti si jsou ale dobře vědomi, že souboj s Chrudimí nebude žádná procházka růžovým sadem. Zvlášť když domácí požene zaplněný stadion i chuť dokázat malý fotbalový zázrak. "Tyto pohárové zápasy jsou zkrátka specifické tím, že nikdy nejsou lehké. Určitě to nevnímáme tak, že tam v klidu vyhrajeme a jedeme zpátky," slibuje střelec Slavie Milan Škoda.

Jak souboj nadšených amatérů s hvězdným protivníkem dopadne, budeme vědět už ve středu večer. Zajímavá konfrontace dvou rozdílných fotbalových světů startuje v 16:00.


VIDEO: LFA
FOTO: slavia.cz