Plzeň deklasovala Hlučín 7:0, Litoměřicko srazilo Baník

Plzeň deklasovala Hlučín 7:0, Litoměřicko srazilo Baník

Fotbalisté Plzně bez problémů prošli do 4. kola MOL Cupu. Na hřišti třetiligového Hlučína vyhráli 7:0, když se poprvé trefily i posily Ergys Kace a Tomáš Poznar. Dál jdou v poháru rovněž Dukla, která zvítězila 2:1 ve Velkém Meziříčí, a Brno po výhře 4:1 v druholigovém Ústí nad Labem

Trenér Plzně Roman Pivarník dal proti Hlučínu šanci hráčům, kteří nehráli v neděli ligu. Poprvé se tak v plzeňském dresu představil Suchan, zahráli si i Řezník, Baránek, Krmenčík, Kovařík či uzdravený Hrošovský. A od začátku soupeře přehrávali.

"Několik hráčů jsme kvůli nabitému programu nechali doma a další jsme podle plánu vystřídali v poločase. Postup byl určitě povinnost, ale myslím, že zápas splnil účel. Postoupili jsme a kluci, kteří nedostávají tolik příležitostí, se mohli ukázat. Pro ně to byla skvělá příprava na náš náročný podzim," řekl Pivarník.

Skóre otevřel po rohovém kopu stoper Baránek. Ještě do poločasu zvýšil Kace, který tak mohl slavit první branku v dresu Viktorie. Po změně stran pak střídající Zeman nahrál na gól Řezníkovi, krátce nato Suchan vybojoval penaltu, kterou proměnil Poznar.

Ani jasné vedení Plzni nestačilo a hnala se za dalšími góly. Zeman další asistencí připravil gól pro Krmenčíka. V 79. minutě fauloval ve vápně Hudeczek a byl vyloučen. Viktoriáni proměnili i druhou penaltu, tentokrát se o to postaral Ďuriš. A skóre završil Hořava, který tak navázal na dvě nedělní trefy.

"Trenéři nás nabádali, že tento zápas nesmíme podcenit. Pro domácí tým to byl zápas roku, my jim ale nedali šanci a vyhráli jsme zaslouženě," řekl Poznar.

To Dukla se musela na postup více zapotit. Třetiligové Velké Meziříčí dlouho odolávalo, jeho obranu pokořil až v 62. minutě Miloševič. Jenže Dukla vedla jen tři minuty, než srovnal z penalty Demeter po Bezpalcově faulu.

O další tři minuty později odpískal sudí pokutový kop i na druhé straně, když fauloval domácí gólman. Hanousek si s penaltou taktéž poradil a Dukla už těsně vítězství uhájila.

"Musím říct, že jsme viděli dramatický zápas. Soupeř využil všech svých předností, které jsme v některých fázích hry nedokázali úplně eliminovat. Jsem rád, že i v dnešní improvizované sestavě, který byla vynucená zraněními, jsme zůstali trpěliví po celou dobu zápasu. Ve finále jsem spokojený. Bylo vidět, že kluci už z toho byli také trochu nervózní, protože soupeř dnes hrál opravdu dobře, ale nakonec jsme to zvládli," zhodnotil duel trenér Jaroslav Hynek.

Brno v Ústí prohrávalo po gólu Procházky, ale dokázalo zápas rychle otočit. Ještě do půle srovnal Řezníček po asistenci Lutonského a krátce po změně stran zařídil vítězný gól v poločase střídající Pašek. Pojistky přišly v poslední desetiminutovce, kdy se podruhé v utkání prosadil Řezníček a skóre uzavřel Hyčka, jenž se trefil proti svému bývalému klubu.

Pohár naopak končí pro Baník Ostrava, který prohrál 1:2 na hřišti třetiligového Litoměřicka. To si tak po vyřazení prvoligové Příbrami připsalo další cenný skalp.

3. kolo českého fotbalového poháru - MOL Cupu:

Hlučín - Viktoria Plzeň 0:7 (0:2)

Branky: 16. Baránek, 44. Kace, 56. Řezník, 58. Poznar z pen., 67. Krmenčík, 80. Ďuriš z pen., 89. Hořava. Rozhodčí: Machálek - Dobrovolný, Podaný. ČK: 79. Hudeczek (Hlučín).

Sestava Plzně: Bolek - Řezník, Hejda, Baránek, Kovařík - Petržela (46. Zeman), Kace (46. Hořava), Hrošovský, Suchan - Krmenčík, Poznar (59. Ďuriš). Trenér: Pivarník.

Velké Meziříčí - Dukla Praha 1:2 (0:0)

Branky: 65. Demeter z pen. - 62. Miloševič, 69. Hanousek z pen. Rozhodčí: Marek - Antoníček, Šimáček.

Sestava Dukly: Hroššo - Miloševič, Kušnír, Bezpalec, Preisler - Hanousek, Čajič, Koval (74. Vopat) - Néstor (61. Tetour), Olayinka, Manzia (56. Juroška). Trenér: Hynek.

Ústí nad Labem - Zbrojovka Brno 1:4 (1:1)

Branky: 38. Procházka - 41. a 80. Řezníček, 49. Pašek, 83. Hyčka. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Poživil.

Sestava Brna: Veselý - Šural, Vraštil, Jovanovič, Lutonský (46. Pašek) - Sedlák, Lacko (78. Buchta) - Hyčka, Weber (69. M. Škoda), Přichystal - Řezníček. Trenér: Habanec.

Litoměřicko - Baník Ostrava 2:1 (0:0)

Branky: 54. Kabele, 73. Šimkovský - 71. Sus.