​MOL Cup zvedá oponu, v akci bude Piták i devět nováčků

​MOL Cup zvedá oponu, v akci bude Piták i devět nováčků

Ačkoli česká nejvyšší soutěž startuje až příští víkend, MOL Cup začíná už tento pátek 22. července. V předkole uvidíme hned devět pohárových nováčků, na trávník ale vyběhne třeba také Karel Piták, ještě donedávna opora Slavie.

Zatímco většina prvoligovových celků vstoupí do MOL Cupu zápasy 2. kola, jejich chudší příbuzní musí absolvovat předkolo. To se hraje od tohoto pátku do neděle a na programu je celkem 35 zápasů, přičemž celou soutěž otevře páteční zahajovací duel mezi Frýdlantem nad Ostrovicí a Havířovem.

Oba kluby už mají s českým pohárem své zkušenosti, v předkole se však představí i devět celků, pro které nadcházející ročník MOL Cupu bude ten premiérový. Jde o amatérské týmy AFK Tišnov, Hostouň, Pustá Polom, FC Chotěboř, Slovan Velvary, Sokol Sezimovo Ústí, Sportovní sdružení Ostrá, TJ Proboštov a TJ Slovan Bzenec.

Kompletní rozpis předkola MOL Cupu naleznete ZDE.

Pokud si však myslíte, že na úvod poháru neuvidíte žádné známé fotbalisty, není to pravda. Tak třeba v dresu divizní Přední Kopaniny válí někdejší útočník Slavie Tomáš Pešír s exsparťanem Tomášem Poláčkem, v záloze Chomutova zase tvrdí muziku nestárnoucí Patrik Gedeon. A zapomenout nesmíme ani na bývalého reprezentanta Marka Heinze, jenž stále hraje za 1.HFK Olomouc (MSFL).

Svou hvězdu má ostatně v kádru i Olympia Hradec Králové, kam se v létě vrátil odchovanec klubu a bývalá opora Slavie Karel Piták. "V Hradci mám rodiče i hodně kamarádů a známých, o to je to pro mě celé snazší. Snad na nás budou chodit diváci," podotkl po přestupu ostřílený záložník, jehož Olympia se v sobotu utká s Uhelnými sklady Praha.


FOTO: ČTK, slavia.cz