Momenty MOL Cupu: Zkrat Baníku i výhra v devíti

Momenty MOL Cupu: Zkrat Baníku i výhra v devíti

Česká pohárová soutěž změnila po čtyřech letech své jméno a do svého 23. ročníku odstartovala v závěru července loňského roku pod novým názvem MOL Cup. Jedna z nejstarších českých fotbalových soutěží se zároveň oděla do nového hávu, když spustila nové webové stránky mapující celou svoji historii a začala komunikovat prostřednictvím sociálních sítí Facebook, Twitter a Instagram. Ve dvou článcích vám nyní připomeneme nejzajímavější momenty skončeného ročníku.

Obtížnost a nevypočitatelnost vyřazovací potvrdilo hned první kolo, které se stalo osudným hned dvěma prvoligovým klubům. Nepovedenou ligovou sezonu předznamenal v poháru Baník, který ve svém prvním, a zároveň posledním vystoupení nestačil na hřišti divizního Rýmařova. Druhým katem z divize se ukázal být Slavičín, který nečekaně vyřadil Slovácko.

Ve stejné fázi soutěže se fanoušci dočkali vůbec nejvyššího rozdílu ve skóre v průběhu celé soutěže. Postarali se o to fotbalisté Příbrami, kteří deklasovali Loko Vltavín 9:1. Na demontáži účastníka ČFL se hattrickem podílel záložník David Štípek, stejnou porci gólů pak do sítě pražského klubu vstřelil útočník Roman Bednář. 

Ke kuriozní situaci došlo ve druhém kole na hřišti Mohelnice. Tam zavítal druholigový Frýdek Místek a přestože dlouho vedl, krátce po hodině hry dokázal soupeř vyrovnat. Následně v rozmezí tří minut hosté inkasovali dvě červené karty a zdálo se, že s postupem budou mít velký problém. I v devíti však paradoxně dokázali soupeře přehrát a zásluhou záložníka Michala Švrčka vstřelit vítězný gól. Zápas Mohelnice s Frýdkem Místkem, byl jediným duelem ročníku 2015/2016, ve kterém byly uděleny dvě červené karty.

O kolo později se do hry zapojila také nejlepší čtveřice týmů z minulého ročníku a o překvapivé výsledky opět nebyla nouze. Jeden z nich se málem zrodil na hřišti Dvora Králové, kam zavítala Sparta. Ta ještě v 90. minutě prohrávala na hřišti účastníka ČFL o jednu branku, v nastavení ji však zachránil Jiráček a tým pak vydřel postup v penaltách. Z postupu se naopak nemohl radovat její městský rival ze Slavie, který nečekaně padl v Ústí nad Labem.