Chramosta nebo Doležal? Souboj o nejlepšího střelce vrcholí

Chramosta nebo Doležal? Souboj o nejlepšího střelce vrcholí

Finálový souboj nenabídne jen souboj neporažených týmů, zajímavá bitva se bude odehrávat také na individuálním poli. V Teplicích na sebe totiž narazí také dosud nejlepší střelci aktuálního ročníku MOL Cupu, mladoboleslavský Jan Chramosta a jablonecký Martin Doležal. Oba borci v dosavadním průběhu soutěže zatížili konto soupeřů šestkrát. Kdo se nakonec stane nejlepším střelcem?

I když je gólový zápis obou hráčů stejný, při letmém pohledu do statistik vychází ze vzájemného střetnutí přece jen o něco lépe jablonecký útočník. Ten totiž potřeboval ke vstřelení šesti branek nastoupit k šesti zápasům, ve kterých odehrál celkem 319 minut. Naproti tomu útočník Středočechů odehrál o jeden zápas více a na hřišti strávil více než devět hodin hracího času, konkrétně 547 minut.

Martin Doležal se dvakrát prosadil hned v prvním duelu Jablonce na hřišti Vyšehradu. Tomu vstřelil dvě branky a gól poté zaznamenal v každé další fázi poháru. Jednou rozvlnil síť v osmifinálovém souboji s Frýdkem-Místkem, dvakrát ve čtvrtfinále s Duklou, a ušetřena nezůstala ani pražská Sparta. Tu Doležal pokořil v semifinálové odvetě.

Naproti tomu Jan Chramosta rozložil své gólové příspěvky rovnoměrněji. Od úvodního souboje Mladé Boleslavi na hřišti Klatov, držel mladoboleslavský útočník sérii pěti zápasů, ve kterých pokaždé skóroval. Do branky Klatov se trefil jednou, v obou osmifinálových duelech s Karvinou rovněž zaznamenal po brance, a gólově se prosadil i ve čtvrtfinálových zápasech s Hradcem. V úvodním měření sil ve východních Čechách skóroval dokonce dvakrát.

Brankový stroj jménem Chramosta se tak zadrhl až v na góly celkově chudém semifinále, kde se za 180 minut čistého času prosadil pouze Chramostův týmový kolega Aleš Čermák.